Οι λιγδιάρηδες στη… λίγδα

ή αλλιώς, Grease to Greece.

Επιτέλους, έπιασαν τόπο οι άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης τόσο για την αναβάθμιση του «τουριστικού προϊόντος» μας, όσο και για το πρόβλημα των (ορυκτ)ελαίων. Μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια!

Ένας ιδιόμορφος αγώνας Ράλλυ θα ξεκινήσει από το Greasy Spoon Cafe του Λονδίνου στις 16 Αυγούστου και αφού διασχίσει την Ευρώπη θα καταλήξει -ελπίζει ο 34χρονος διοργανωτής Andy Pag- δύο εβδομάδες αργότερα στην Αθήνα. Βασικός κανόνας του η αποφυγή χρήσης οποιουδήποτε ορυκτού καυσίμου. Ο Andy υποστηρίζει ότι, αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, όλα τα ντιζελοκίνητα μπορούν να καταναλώσουν βιοντίζελ, χωρίς καμία μετατροπή, ενώ αρκετά μοντέλα, επίσης χωρίς μετατροπές, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μείγμα ντίζελ και σπορελαίων.

Στόχος του αγώνα, εκτός από την απόλαυση του εγχειρήματος, είναι η διερεύνηση αυτής ακριβώς της δυνατότητας σε μεγάλες αποστάσεις. Θα επιτρέπεται και η χρήση βιοντίζελ, ενώ σε έκτακτες περιπτώσεις θα μπορεί κάποιος να συμπληρώσει στο ντεπόζιτο του σπορέλαια από τα ράφια ή τα αποσυρμένα των σουπερμάρκετ. Επιδίωξη, ωστόσο, είναι τα σπορέλαια που θα χρειαστούν να έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από επιχειρήσεις εστίασης και φαγητού (ίσως, λίγο πιο δύσκολο για το ελληνικό τμήμα της διαδρομής). Η συγκέντρωση χρημάτων για το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς αποτελεί συμπληρωματικό στόχο του εγχειρήματος.

Advertisements

#%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd, #%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82, #%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%ba%ce%b1%cf%8d%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b1