καταδικασμένοι, από χέρι


Διαβάζω για καταδίκες πάλι, και σκέφτομαι ότι υπέρτατο ανθρώπινο δικαίωμα αποτελεί εντέλει η ίδια η ζωή. Αντιγράφω από το flash.gr:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Πέμπτη να προσφύγει κατά της Ελλάδας και της Πορτογαλίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν μετέφεραν στην εθνική τους νομοθεσία την οδηγία για την κατάρτιση των επαγγελματιών οδηγών. Η οδηγία προβλέπει την υποχρεωτική αρχική επιμόρφωση και την περιοδική κατάρτιση των οδηγών οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εμπορευμάτων ή επιβατών.
Πρόκειται για την οδηγία 2003/59/ΕΚ, η οποία θεσπίστηκε με σκοπό να εξασφαλιστεί ότι οι επαγγελματίες οδηγοί διαθέτουν ένα ελάχιστο επίπεδο κατάρτισης, ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς οδικών μεταφορών. Η προθεσμία για την ενσωμάτωση της οδηγίας έληξε στις 10 Σεπτεμβρίου 2006.
Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη-μέλη οφείλουν να καθιερώσουν σύστημα επιμόρφωσης, εφαρμόζοντας είτε ένα σύστημα που να βασίζεται στην παρακολούθηση μαθημάτων και την εξέταση είτε ένα σύστημα που να βασίζεται μόνο στην εξέταση.
Η περιοδική κατάρτιση πρέπει να διοργανώνεται από εγκεκριμένα κέντρα κατάρτισης. Κάθε οδηγός πρέπει να λαμβάνει κατάρτιση διάρκειας 35 ωρών ανά πενταετία. Στους οδηγούς χορηγείται πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας, με το οποίο βεβαιώνεται ότι έχουν ολοκληρώσει την αρχική επιμόρφωση ή έχουν παρακολουθήσει την επακόλουθη περιοδική κατάρτιση. Τα κράτη-μέλη οφείλουν να εφαρμόσουν αυτές τις κανονιστικές ρυθμίσεις από τις 10 Σεπτεμβρίου 2008 για τους οδηγούς των επιβατικών οχημάτων και από τις 10 Σεπτεμβρίου 2009 για τους οδηγούς των οχημάτων εμπορευματικών μεταφορών.

Μπλα, μπλα, μπλα, δρόμοι, μπλα, μπλα, Μαλιακός, μπλα, μπλα, 55 χιλιόμετρα, μπλα, μπλα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών τα σαββατοκύριακα, ναι μεν αλλά, μπλα μπλα, ΠΑΘΈ, Εγνατία, μπλα, μπλα, τούνελ, μπλα μπλα, εκατομμύρια ευρώ, μπλα, μπλα

Τέμπη, Αλιάκμονας, Φαρκαδόνα…

Νάχανε, λέει, οι εκλεκτοί μας εκλεγμένοι γεννητικά όργανα όχι μόνο ως κατάστιχα υποχρεώσεων, αλλά και για να τα βάζουν με νταβατζιλίκια δεκαετιών. (θα μου πεις, σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να είχαμε και τραίνα·άσχετο).

Πάλι καλά, να λέμε κι ευχαριστώ, που από καθαρή τύχη υπάρχουν και αρκετοί άξιοι επαγγελματίες οδηγοί.

Advertisements

#%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%82, #%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7