Στα πέναλτι ο τρίτος

Τελικά, Τουρκία και Τσεχία δεν χρειάστηκε να παίξουν στη ρουλέτα των πέναλτι την πρόκρισή τους (σε πείσμα των αναλυτών της κρατικής τηλεόρασης, που ήθελαν να εφαρμόζονται τα κριτήρια (f), (g) και (h) του άρθρου 7.07, τα οποία όμως, ισχύουν μόνο εφόσον οι ισόβαθμες ομάδες δεν έπαιξαν το μεταξύ τους ματς τελευταίο χρονικά στον όμιλο, ή -ισοδύναμα- ήσαν περισσότερες από 2).

Είμαστε, όμως, μπροστά στο ενδεχόμενο (έστω και με μικρή πιθανότητα) Γαλλία και Ιταλία να χτυπήσουν πέναλτι, για το ποιος θα καταταχθεί… τρίτος στην βαθμολογία του ομίλου! Αυτή τη στιγμή οι δυο ομάδες είναι σε απόλυτη ισοβαθμία: 2 βαθμοί και 1-4 γκολ, ενώ η Ολλανδία έχει 6 βαθμούς και η Ρουμανία 2. Το σενάριο έχει ως εξής:

Αν η Ρουμανία κερδίσει τους Ολλανδούς, ενώ Γάλλοι και Ιταλοί μείνουν ισόπαλοι, τότε οι δύο τελευταίοι, θα παραμείνουν σε όλα ίσοι. Η διαδικασία των πέναλτι θα είναι απαραίτητη (άρθρο 7.08 -και πάλι η εφαρμογή του προηγείται του 7.07). Βλέπετε, η τελική κατάταξη στον όμιλο μετράει για την θέση των εθνικών ομάδων στις κληρώσεις των επόμενων διεθνών διοργανώσεων.

Από κει και πέρα, ήδη τα ματάκια μου πρόλαβαν να δουν διάφορες λανθασμένες αναλύσεις και σενάρια για τον όμιλο αυτό σε «ειδικά» sites και μμε. Μα τέτοια ασχετοσύνη! Δεν απορώ, πλέον, ποιοί ταΐζουν το στοίχημα… Ας διαβάσουν την επόμενη φορά τους επίσημους κανονισμούς της διοργάνωσης (απαιτείται απλώς μέτρια γνώση αγγλικών και στοιχειώδης αντιληπτική ικανότητα).

Advertisements

#euro-2008, #%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82, #%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82