(Ευ)άγγελος Μενδρινός, της ομάδας που δε χάνει

Υποκλίνομαι στο άπαικτο εξτρέμ. Τουλάχιστον, ξέρουμε ότι τα λεφτά μας πιάνουν τόπο:

Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2008
παντού υπάρχει ένας… Έλληνας (θεός)
Πριν μερικά χρόνια στο Κίεβο όλοι οι Ουκρανοί μας είχαν ζαλίσει. Όπου πηγαίναμε μας υποδεχόντουσαν με την ατάκα: «Έλληνες; Α, έχουμε μια φίλη μας που εργάζεται σε μια πολυεθνική στην Αθήνα!». Το επάγγελμα της Ουκρανής άλλαζε διαρκώς προς το καλύτερο. Και κάποια στιγμή ο Παύλος δεν άντεξε και είπε: «Καλά, πουτάνες Ουκρανές στην Ελλάδα είναι μόνο από τα χωριά;» Στην Βιέννη πάλι βιώνουμε κάποια αντίστοιχη κατάσταση. Δεν υπάρχει χοντρή ή άσχημη Αυστριακή που να μην έχει τον φίλο της στην Αθήνα. Πίσω από κάθε… μπάζο κρύβεται κι ένας Έλληνας εραστής. Η κοπέλα στο Πράτερ ήταν ευγενέστατη. Μας εξυπηρέτησε, αλλά δεν βλεπόταν. Κι όταν της είπαμε, με τον Τάσο Μαγουλά, ότι είμαστε από την Ελλάδα μας έριξε την αποκάλυψη: «Ο φίλος μου είναι από το Αγρίνιο. Θα πάω κι εφέτος το καλοκαίρι…» Τέτοιες περιπτώσεις συναντάμε καθημερινά. Σε κάθε μας βήμα. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για κάθε άσχημη Αυστριακή αντιστοιχεί κι ένας Έλληνας εραστής. Οι άσχημες Αυστριακές που δεν έχουν βρει τον Έλληνά τους απλά δεν έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα. Ποτέ δεν είναι αργά. Σ’ αυτό το euro υπήρξε και το αντίστροφο. Κάποιες άσχημες Αυστριακές δεν χρειάστηκε να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα. Πήγε η Ελλάδα σ’ αυτές. Αρκετοί Έλληνες φίλαθλοι που έφθασαν στη πόλη του Μότσαρτ για να φτιαχτούν με την εθνική τελικά έσβησαν το πόνο τους στην αγκαλιά κάποιας Αυστριακής. Ο κανόνας συνεχίστηκε. Οι υπέρβαρες Αυστριακές γνώρισαν τους Έλληνες θεούς τους κι έζησαν καλά. Για λίγες μέρες. Μέχρι να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα. Σε κάποιο νησί. Κι εκεί ίσως γνωρίσουν το νέο θεό τους.
Αναρτήθηκε από sporos στις 5:58:00 μμ
Ετικέτες euro 2008

Αν κάποιος μπορεί να το μεταφράσει σε καλά γερμανικά (το google translate υποκλίνεται στο ύφος του ανδρός), θα το αναρτήσω για τους προσωρινούς οικοδεσπότες και οικοδέσποινες του κυρίου.

Ο Α.Μ. γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Μαΐου 1960. Είναι Αθλητικός Συντάκτης.
Άρχισε την δημοσιογραφία το Νοέμβριο του 1982 στο «Φως των Σπορ» καλύπτοντας το επαρχιακό ρεπορτάζ, γράφοντας αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και τη σελίδα των διεθνών.
Τον Απρίλιο του 1983 πήγε στον «Ελεύθερο Τύπο» που τότε πρωτοκυκλοφόρησε. Κάλυψε όλα σχεδόν τα ρεπορτάζ από κολύμβηση μέχρι την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Το Νοέμβριο του 1987 πήγε στις «24 Ώρες» όπου κάλυψε τα ρεπορτάζ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ΕΠΟ και ΕΠΑΕ. Το 1989 εργάστηκε στην εφημερίδα «Η Πρώτη» όπου κάλυψε το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Το 1991 επέστρεψε στον «Ελεύθερο Τύπο», ενώ από το 1994 εργαζόταν παράλληλα και στην εφημερίδα «Sportime» γράφοντας τη σελίδα «Χωρίς Προφυλακτικό» με το ψευδώνυμο «sporos». Στη συνέχεια, παράλληλα με τη στήλη του, κάλυψε και το ρεπορτάζ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Το 2001 έγινε αρχισυντάκτης στο «Sportime» και το 2005 διευθυντής της εφημερίδας. Αποχώρησε από αυτήν το 2007. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο στους σταθμούς «Κανάλι 1», «Ράδιο 5», «ΣΚΑΪ», «Flash», «ΣΠΟΡ FM», «Sportime FM».
Στην τηλεόραση ήταν από τους πρώτους που εργάστηκαν στον πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «MEGA». Μάλιστα δικό του ήταν το πρώτο αθλητικό ρεπορτάζ, που προβλήθηκε από το κανάλι στο πρώτο δελτίο ειδήσεων. Από το 1989 ως το 2005 ήταν αρχισυντάκτης δελτίων, παρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών, συμμετείχε στις εκπομπές του Τσάμπιονς Λιγκ κι είχε την τύχη να καλύψει για το κανάλι την πορεία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro 2004.
Από τον Μάιο του 2006 εργάζεται στη ΝΕΤ. Ήταν αρχισυντάκτης της εκπομπής «Goalywood» για το Μουντιάλ του 2006, της «Αθλητικής Κυριακής» και των εκπομπών του Τσάμπιονς Λιγκ την ημέρα του τελικού της Αθήνας.

Advertisements

#euro-2008