Η αντίδραση (σσ: αντιγραφή του τίτλου)

H ANTIΔΡΑΣΗ

Αμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη στην αμφισβήτηση της αυθεντικότητας του Δίσκου της Φαιστού.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Αυγενάκης ζητά από τον υπουργό Πολιτισμού Μ. Λιάπη να λάβει τα αναγκαία μέτρα για «να αποτραπεί η προσβολή της αυθεντικότητας και του κύρους του δίσκου της Φαιστού» αλλά και «να καταδικαστεί επίσημα οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης της αυθεντικότητας των αρχαιοελληνικών θησαυρών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Παράλληλα ζητά να μάθει «ποια προβλέπεται να είναι η ελληνική παρουσία στο διεθνές συνέδριο με θέμα το Δίσκο της Φαιστού που αναμένεται να διοργανωθεί τον Οκτώβριο στο Λονδίνο».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης γεννήθηκε στη Μεσσαρά Ηρακλείου, στο χωριό Καμάρες, το 1972… Σπούδασε Δομικός Κτιριακών Έργων στη Σιβιτανίδειο Σχολή και Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών*. Συνέχισε τις σπουδές του, όπου και τελείωσε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και λίγο αργότερα (2003), Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας (e-learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών**. Μιλά Αγγλικά…Έχει εργαστεί ως Εργοδηγός Δημοσίων Έργων και Τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Στη συνέχεια ίδρυσε την εταιρεία Συμβούλων επιχειρήσεων «Επιχειρείν Ο.Ε.- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών» και το τεχνικό γραφείο «Επιχειρείν Μελετητική-Κατασκευαστική Ο.Ε.»… Έχει αναπτύξει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της εκλογικής του περιφέρειας, ενώ το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα). Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ημερίδων, συνεδρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό… Τον Ιούλιο του 2007, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (7ο Τακτικό Συνέδριο)… Το Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη Βουλευτής Ηρακλείου με τη Ν.Δ… Συμμετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας***.

* κι εγώ που ήξερα ότι μηχανικούς βγάζουν μόνο οι πολυτεχμικές σχολές. Τί βλάκας!

** κι έλεγα, ποιοι συμμετέχουν σε αυτά…

***γι αυτό πάει η έρευνα μπροστά, Λαζαρίδη!
Για την αντιγραφή και τα σχόλια, διατελώ…

Advertisements

6 Replies to “Η αντίδραση (σσ: αντιγραφή του τίτλου)”

  1. Δυστυχώς στο πλουσιότατο φωτογραφικό αρχείο του, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί η φωτογραφία στην οποία ο φαιστοδισκολάτρης εθνοπατήρ εξετάζει το αντικείμενο και αποφαίνεται με την επιστημονική του αυθεντία ότι αυτός ευωδιάζει χοχλιό, μυτζήθρα, και λάδι παρθένο έξτρα Μεσσαράς (μετ’ επιδότησης οπεκεπέ).

    Μου αρέσει!

Τι είπες;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s