disco tsoutsouni, part ii

Προσφορά η συνοδευτική της ανάγνωσης μουσική υπόκρουση:

Ναι, ομολογώ! Τους αδίκησα τους ανθρώπους! Άλλος έχει τ’ όνομα, κι άλλος τελικά τη… γρηγοράδα!

Εύγε! Τελικά, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Τρέχουν όλοι τους, ποιος θα υπερασπίσει πρώτος τα δίκαιά μας από τις συνωμοσίες που απεργάζονται οι εχθροί!

 
 

Οι τρεις (ως στιγμής) φαιστοδισκοφύλακες είναι εδώ, ενωμένοι (διακομματικά), δυνατοί! Στο προηγούμενο επεισόδιο πρωταγωνιστής ο Άραμις (με γαλλική προφορά). Σήμερα, Άθος και Πόρθος. Στο ρόλο του Ντ’ Αρτανιάν, γκεστ σταρ, ο Δήμαρχος Τυμπακίου Αντώνης Χαραλαμπάκης.

 
 

Κυρίες και κύριοι, Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, εθνοπατήρ, Τμήμα Γεωπονίας της Γεωπονοδασολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. (κάπου 70 με 75), μεταξύ άλλων, και υπεύθυνος της «Επιτροπής Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών» του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ (γεια σου ρε ENISA).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (Αριθμός πρωτ: 1979, Ημερομηνία κατάθεσης: 21/7/2008)
ΘΕΜΑ: Έντονη διαμαρτυρία Δήμου Τυμπακίου για την αμφισβήτηση της προέλευσης και της γνησιότητας του Δίσκου της Φαιστού.

Έντονα διαμαρτύρεται ο Δήμος Τυμπακίου για τις συζητήσεις και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα σε διεθνές επίπεδο, με σκοπό την αμφισβήτηση της γνησιότητας του Δίσκου της Φαιστού, ο οποίος φιλοξενείται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
Πρόσφατα δημοσιεύματα έγκριτης βρετανικής εφημερίδας, διοργάνωση σχετικού διεθνούς συνεδρίου, καθώς και άρθρο με τίτλο: «Ο Δίσκος της Φαιστού: Μια απάτη εκατό χρόνων» αναφέρονται ενδεικτικά από το Δήμο Τυμπακίου ως ενέργειες που στοχεύουν στην προσβολή της αυθεντικότητας και του κύρους του γνωστού σε παγκόσμιο επίπεδο ευρήματος της μινωικής εποχής της Κρήτης.
Ο Δήμος Τυμπακίου καλεί το Υπουργείο Πολιτισμού, δεδομένης της εξαιρετικής σοβαρότητας του θέματος, να προβεί άμεσα στη λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα.
Επειδή ο Δήμος Τυμπακίου αλλά και σύσσωμη η Κρήτη καταδικάζει οποιεσδήποτε ενέργειες θέτουν σε αμφισβήτηση την διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντικότητα, τόσο του Δίσκου της Φαιστού, όσο και του συνόλου των αρχαιοελληνικών θησαυρών μας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν την ενεργητική διαμαρτυρία ενάντια σε τέτοιου είδους ενέργειες,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να αποτραπεί η επιχειρούμενη σε διεθνές επίπεδο προσβολή της αυθεντικότητας και της γνησιότητας του Δίσκου της Φαιστού, του γνωστού σε παγκόσμιο επίπεδο ευρήματος της μινωικής εποχής της Κρήτης.

 
 

Αγαστή συνεργασία; Σαμποτάζ; Κλέψιμο στην κλειστή στροφή;

Κυρίες και κύριοι, Βασίλης Κεγκέρογλου, εθνοπατήρ, Φυσικό Τμήμα Παν. Κρήτης (κάπου 84 και μετά), μεταξύ άλλων, και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και των Τομέων Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ:

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ, ΙΒ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄, ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΒΟΥΛΗΣ ΘΕΡΟΥΣ 2008, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Θ΄, Τρίτη 22 Ιουλίου 2008
Α. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

… 39) Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ κατέθεσε αναφορά με την οποία  ο Δήμος Τυμπακίου Κρήτης ζητεί τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος αμφισβήτησης της γνησιότητας του Δίσκου της Φαιστού…

 
 

Άτυπος μέγας Φαιστοδισκοφύλακας, δικαίως ο υπουργός (once υπουργός, always υπουργός).

 
 

Ιδού τα τεκμήρια, από τον περασμένο Μάιο, παρακαλώ, πολύ πριν μας την πέσουν, πάλι, οι οχτροί:

Η’ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΒ’, ΣΥΝΟΔΟΣ A’ , ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΕ΄, Τετάρτη 21 Μαΐου 2008
Γ. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
…Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Διαφθοράς και αντικατάσταση συναφών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα».
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: … Θέλω όμως να υπενθυμίσω στον κύριο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και στην Κυβέρνηση ότι μπορεί να συμβαίνουν ακόμη και χειρότερα πράγματα στην Εσπερία, αλλά εμείς εδώ, πρέπει να υπερηφανευόμαστε γιατί είμαστε η χώρα και η περιοχή, όπου διαμορφώθηκαν τα πρώτα νομικά κείμενα. Και εντελώς επιγραμματικά, θέλω να αναφέρω και το δίσκο της Φαιστού αλλά και την πλάκα της Γόρτυνας, όπου, πραγματικά, αναφέρονται τα πρώτα στην Ευρώπη νομικά κείμενα, τα οποία νομίζω ότι έπρεπε να μας δημιουργούν την πρόθεση και την τάση για μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να μην είμαστε τελευταίοι στον πίνακα για τη διαφθορά, να είμαστε δηλαδή η χειρότερη χώρα σε επίπεδο Ευρώπης των «δεκαπέντε» και στις τελευταίες θέσεις από τις είκοσι πέντε χώρες και να βρισκόμαστε σε επίπεδα περίπου Αφρικής, που τώρα κάποια κράτη οργανώνονται, γιατί αυτό, είναι σε πλήρη ανακολουθία με την ιστορία μας και ό,τι, πραγματικά, έχει συμβεί σ’ αυτόν τον τόπο…

 
 

Ο δίσκος για όλους, κι όλοι για το δίσκο!

Advertisements

#%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7, #%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82, #%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%82