Επεισοδιακές διαδηλώσεις σε Ισπανία και Καταλωνία για τον Αλέξη

protests in madrid
300 διαδηλωτές στην πλατεία Universitat της παλιάς πόλης της Βαρκελώνης, για τα γεγονότα στην Ελλάδα. Μία κοπέλα ελληνικής καταγωγής και ένας νεαρός μετανάστης χωρίς χαρτιά οι συλληφθέντες. Από την πλευρά των αστυνομικών ανακοινώθηκαν 2 τραυματίες.

Vodpod videos no longer available.
Από την άλλη μεριά, στην ισπανική πρωτεύουσα, ζημιές σε 10 τράπεζες, 1 κιόσκι με ATM κατεστραμμένο, 6 κάδοι στις φλόγες, και πολλές βιτρίνες θρύψαλα ήταν ο προσωρινός χθεσινοβραδινός απολογισμός της επεισοδιακής απαγορευμένης διαδήλωσης διαμαρτυρίας για το φόνο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στη Μαδρίτη οι συλληφθέντες ήσαν 9, όλοι κάτω των 20 ετών, μέλη αναρχικών ομάδων και της οργάνωσης Plataforma Anti-Bolonia, ενώ τρεις τουλάχιστον αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Τα γεγονότα έλαβαν χώρα στη Puerta de Sol και γύρω από αυτή, και οι συγκρούσεις με τα ισπανικά ΜΑΤ ήταν σφοδρές. Είχε προηγηθεί το πρωί διαδήλωση χωρίς παρατράγουδα στην ελληνική πρεσβεία της πόλης.

 
Δείτε άλλο ένα βίντεο από τις ειδήσεις της ισπανικής, αυτή τη φορά, τηλεόρασης.

Advertisements

#griots, #%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b3%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82, #police-brutality