Ανασύνταξη μπροστά στους οπαδούς

Οι ομιλίες των προπονητών στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα των ποδοσφαιρικών αγώνων στην Αγγλία θεωρούνται γενικά παροιμιώδεις, καθώς πολλές φορές έχουν ως αποτέλεσμα την αντιστροφή της ψυχολογίας της ομάδας που υστερεί και την εντελώς διαφορετική της εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ αντικείμενο κουτσομπολιού καθίστανται οι ενίοτε βαριές κουβέντες που ανταλλάσσονται εν μέσω έντασης.

Vodpod videos no longer available.

Play για αναπαραγωγή· πηγή: BBC

Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων προχτές, και στο ημίχρονο της παραδοσιακής πλήρους αγωνιστικής στην Αγγλία, η Hull, μετά από ένα εικοσάλεπτο «μπλακάουτ» χάνει 4-0 από την City στο City of Manchester Stadium. Ο προπονητής των τίγρεων, Phil Brown, μαζεύει τους παίκτες του, αντί για τα αποδυτήρια, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μπροστά στους ταξιδιώτες οπαδούς της ομάδας. Εκεί, αφού ζητά συγγνώμη από τους τελευταίους, δίνει την καθιερωμένη ομιλία του. Η έκπληξη του Εγγλέζου εκφωνητή της τηλεόρασης είναι χαρακτηριστική, καθώς βλέπει κάτι τέτοιο για πρώτη φορά στη ζωή του. Εννοείται ότι οι επευφημίες δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο, παρά την πίκρα της βαριάς ήττας.

Για την ιστορία, το επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν 1-1 με τους πολίτες να σκοράρουν δεύτεροι. Παραταύτα, το κεχριμπάρι (και το χρυσάφι) εξακολουθούν να λάμπουν φέτος.

Advertisements

#boxing-day, #i-love-xmas