Καταδικασμένοι από χέρι, 2

a not exactly... hitech new driving licence Και τι έγινε που φωνάζεις, τελικά; Θα μου πείτε, γιατί, έγινε κάτι που πέφτουν κι οι καταδίκες στη χώρα σαν το χαλάζι; Από την τσέπη τους, μήπως, πληρώνουν οι ιθύνοντες;

Ε, και; Σάμπως, αυτοί οι ιθύνοντες, που τους ψηφίζουμε να αποφασίζουν και να εφαρμόζουν, δεν είναι οι ίδιοι που κυκλοφορούν μόνο με τον οδηγό τους, καθισμένοι χωμένοι αναπαυτικά στην πίσω θέση; μετρήστε όγκο και διαστάσεις σε κώλους πριν και μετά «την προσφορά στον τόπο»;

Αυτοί, μήπως, είναι που αποδεκατίζονται;

Όχι, βέβαια. Είναι οι ίδιοι που δεν ντρέπονται να μας παρουσιάσουν ως επίτευγμα το νέο χάιτεκ δίπλωμα οδήγησης, που, όμως, δεν είναι ακόμη τόσο χάιτεκ, αλλά θα γίνει… αργότερα, κάποια στιγμή που θα κληθούμε και να το ξαναπληρώσουμε.

Και δεν μιλάμε μόνο για το όποιο παράβολο, αλλά και για το σχετικό ιδιώτη που θα ξανακάνει την μπάζα του. Διότι, εξάλλου,  θέλουμε λιγότερο κράτος, το είπαμε…

Advertisements

5 Replies to “Καταδικασμένοι από χέρι, 2”

 1. Το καλύτερό μου:

  «Οι νέες άδειες οδήγησης είναι πιο πρακτικές στη χρήση τους και σίγουρα πιο ασφαλείς αφού, πλέον, δεν είναι δυνατή η έκδοση πλαστών αδειών«

  Μου αρέσει!

 2. Είναι πράγματι δύσκολο, να πρέπει να συνδυαστεί το να μην κάνω τίποτα σημαντικό, γιατί δε θέλω και δεν ξέρω να το κάνω, να εμφανίζω μέσω δημοσίων σχέσεων ότι κάτι κάνω, και μάλιστα «ευρωπαϊκό», και αυτό να φέρει έσοδα (δημόσια και ιδιωτικά). Α και να εμφανίζεται ως δυνητικό / υποχρεωτικό. Ο συνδυασμός αυτός φαίνεται να είναι η κυρίαρχη επικοινωνιακή πολιτική.

  Την ίδια στιγμή που βλέπεις αυτή την είδηση ιδού και η πρόσκληση για δημόσια διαβούλευση:. http://www.yme.gr/?tid=298&aid=1705. Η «δημοκρατία» ξαναχτυπά.

  Μου αρέσει!

 3. και να εμφανίζεται ως δυνητικό / υποχρεωτικό

  Δεν κατάλαβα το σημείο αυτό. Δυνητικό, δηλαδή, που μπορεί να συμβεί· υποχρεωτικό, δηλαδή, που πρέπει να συμβεί. Δεν αντιλαμβάνομαι τη σκέψη σου.

  Μου αρέσει!

 4. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: «Πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι υποχρεωτική η μετατροπή των παλαιών αδειών οδήγησης σε νέου τύπου, αφού οι ήδη υφιστάμενες άδειες οδήγησης ισχύουν μέχρι το 2033». Αυτό δηλώνει ποιούς αφορά. Αρα μη υποχρεωτικό για τους παλιούς.Υποχρεωτικό λοιπόν μόνο για τους νέους.

  Στη συνέχεια:
  «Όσοι επιθυμούν αντικατάσταση ισχυουσών αδειών οδήγησης σε νέου τύπου αυτό θα γίνεται από 1-4-2009 εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι ανανέωσης των, για την αποφυγή υπερβολικού φόρτου εργασίας στις Νομαρχιακές Υπηρεσίες Μεταφορών και προσαρμογής στο νέο περιβάλλον εκτύπωσης.» Αυτό μετατρέπει το μη υποχρεωτικό σε δυνητικό.

  Πιστεύω ότι μετά απο κάποιο σύντομο διάστημα «θα αξιολογηθεί», ως υποχρεωτικό και για τις ισχύουσες, αφού σε αυτό κατά τη γνώμη μου προετοιμάζει η δεύτερη παράγραφος. Αυτή είναι η «μαγεία» του να λές ότι κάτι δεν πιάνει εσένα τώρα, αλλά να θές μπορείς να το αλλάξεις. Αυτό το «αν θες» προετοιμάζει, κατά την άποψή μου, το δυνητικό σε υποχρεωτικό, όταν αυτό θα επιφέρει και έσοδα (δημόσια και ιδιωτικά).

  Μου αρέσει!

Τι είπες;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s