Ο 4ος Ιεράρχης της παιδείας μας…


Είμαι περισσότερος από βέβαιος ότι για τον -τουλάχιστον- 70χρονο πρώην τηλεοπτικό αστέρα δεν τίθεται ζήτημα ή υποψία ούτε για τη φρεσκάδα των ιδεών του, ούτε για την επιτυχία της θητείας του ως προέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στο παρελθόν, ούτε για τη σύγκρουση συμφερόντων με παράλληλες ιδιότητες του, όπως του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων, του προέδρου της Γλωσσικής Εταιρείας των Αθηνών, του μετόχου (;) στην KENTPO ΛEΞIKOΛOΓIAΣ EΠE· ούτε, βεβαίως, για την αρχή της πανεπιστημιακής του καριέρας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μεταξύ 1971 και 1973, περιόδου, υποθέτουμε, πλήρους ελευθερίας και αξιοκρατίας.

Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι πόση περισσή ευφυΐα και πανεπιστημιακούς τίτλους χρειάζεται κανείς, ώστε ως «πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», να μην έχει να διατυπώσει τίποτε περισσότερο από ένα ευχολόγιο αυτονόητων ζητουμένων για το Λύκειο, χωρίς καμία νύξη για κάποιο σχέδιο με αρχή μέση και τέλος για την επίτευξή τους.

Α, ναι, αν υπήρχε σχέδιο με αρχή, αυτή θα ήταν στην πρώτη δημοτικού, άντε στην πρώτη γυμνασίου, κι όχι τρία μόλις χρόνια πριν το τέλος της γενικής, κατά τον πρόεδρο, εκπαίδευσης.

Οπότε ας κρατήσουμε ως τεκμήριο ευσεβών πόθων και ταυτολογιών τη συνέντευξη αυτή, για να την ξαναδούμε και μετά από μισό, ένα, δύο, τρία χρόνια.

#%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82, #%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b7%cf%82, #%ce%b8%ce%bb%ce%af%cf%88%ce%b7, #youtube