Εισαγωγή σελιδοδεικτών, ιστορικού και κωδικών από το προφίλ trunk nightly build του Firefox στο Google Chrome

Import bookmarks, history, and passwords from a Firefox trunk nightly build profile to Google Chrome8 μήνες σχεδόν μετά την κυκλοφορία του Google Chrome, εξακολουθεί να υφίσταται ένα bug που εμποδίζει την εισαγωγή bookmarks, passwords, history και search settings από το ενεργό profile μιας εγκατάστασης trunk nightly build του Firefox στο πρώτο· σπαστικότατο!

Σετάροντας πρόσφατα ένα καινούριο μηχάνημα, θυμήθηκα πώς είχα λύσει το πρόβλημα παλιότερα. Αρκεί η προσωρινή μετονομασία σε «Mozilla Firefox» του κλειδιού Minefield (τρέχουσας ονομασίας των trunk nightly builds του firefox, που σύντομα θα μετατραπεί σε Namoroka) είτε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Mozilla\, είτε στο HKEY_CURRENT_USER\Software\Mozilla\(προσοχή, να είναι κλειστός ο fx καθ’ όλη τη διάρκεια της εισαγωγής). Τα search settings καλύτερα να παραληφθούν· κάτι πάει στραβά, ιδίως αν έχετε φτιάξει δικά σας search plugins. Μετά την εισαγωγή στο Chrome, το κλειδί μπορεί να πάρει την παλιά του ονομασία.

Δυστυχώς παρόμοιο bug στον Internet Explorer 8 δεν διορθώθηκε με τον ίδιο τρόπο, αλλά ζούμε και χωρίς αυτό· έτσι κι αλλιώς, για updates και δοκιμές χρειάζεται ο ΙΕ8 μόνο

Advertisements

#firefox