Εισαγωγή σελιδοδεικτών, ιστορικού και κωδικών από το προφίλ trunk nightly build του Firefox στο Google Chrome

Import bookmarks, history, and passwords from a Firefox trunk nightly build profile to Google Chrome8 μήνες σχεδόν μετά την κυκλοφορία του Google Chrome, εξακολουθεί να υφίσταται ένα bug που εμποδίζει την εισαγωγή bookmarks, passwords, history και search settings από το ενεργό profile μιας εγκατάστασης trunk nightly build του Firefox στο πρώτο· σπαστικότατο!

Σετάροντας πρόσφατα ένα καινούριο μηχάνημα, θυμήθηκα πώς είχα λύσει το πρόβλημα παλιότερα. Αρκεί η προσωρινή μετονομασία σε «Mozilla Firefox» του κλειδιού Minefield (τρέχουσας ονομασίας των trunk nightly builds του firefox, που σύντομα θα μετατραπεί σε Namoroka) είτε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Mozilla\, είτε στο HKEY_CURRENT_USER\Software\Mozilla\(προσοχή, να είναι κλειστός ο fx καθ’ όλη τη διάρκεια της εισαγωγής). Τα search settings καλύτερα να παραληφθούν· κάτι πάει στραβά, ιδίως αν έχετε φτιάξει δικά σας search plugins. Μετά την εισαγωγή στο Chrome, το κλειδί μπορεί να πάρει την παλιά του ονομασία.

Δυστυχώς παρόμοιο bug στον Internet Explorer 8 δεν διορθώθηκε με τον ίδιο τρόπο, αλλά ζούμε και χωρίς αυτό· έτσι κι αλλιώς, για updates και δοκιμές χρειάζεται ο ΙΕ8 μόνο

Advertisements

2 Replies to “Εισαγωγή σελιδοδεικτών, ιστορικού και κωδικών από το προφίλ trunk nightly build του Firefox στο Google Chrome”

 1. όπως πάντα πολύ εποικοδομητικά όλα αυτά που μας μεταφέρεις φίλε Stazybe και σ’ ευχαριστούμε τα μάλα, αλλά επίτρεψέ μου να τωρήσω κάτι εντελώς αιρετικά και αυθάδικα (αφελέστατα ενδεχομένως..;-) )

  Για ποιον λόγο να θέλει κάποιος να πάει από τον σχεδόν άριστο φρι Firefox στο καλούτσικο φρι Chrome;;;

  Κι άντε να πάει από απλή περιέργεια, τι διάολο θέλει να μεταφέρει και το σύμπαν όλο;;;

  Μου αρέσει!

  1. 1. Αν είσαι ντεβέλοπα, οποιουδήποτε σχετικού είδους, καλή είναι άλλη μια rendering και μια javascript μηχανή για testing.

   2. Αν έχεις στις διάφορες υπηρεσίες του Ιστού διαφορετικά προφίλ ως ιδιώτης, στη μια σου απασχόληση, ή την άλλη, και δε θες να κάνεις καμιά πατάτα, μια λύση είναι οι διαφορετικοί browser. Στην εναλλακτική, των παράλληλων ανοιχτών προφίλ σε firefox κινδυνεύεις να την πατήσεις ευκολότερα.

   3. Περιέργεια

   4. Συμπληρώνω, πάντα θες κι έναν αξιοπρεπή browser που να μην τον έχεις συνδεδεμένο με τον download manager σου.

   Στην αρχή νόμιζα ότι θα ρωτούσες το πιο λογικό «δεν βαρέθηκες ακόμη τις deb builds;». Όλο τις σταματάω, κι όλο κάτι καινούριο υπάρχει να με προκαλεί.

   Μου αρέσει!

Τι είπες;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s