ΔΟΛιες σκέψεις από ΔΟΛια μέσα

Greek press back to failed subscription schemes on the web

Ένα ζήτημα είναι να εμπορεύεσαι την πληροφορία την εποχή που κύριο αίτημα είναι η ελεύθερη διάθεση της παντού, και που υπάρχει ήδη η αντίστοιχη πικρή εμπειρία του εγχειρήματος σε πολύ μεγαλύτερες αγορές. Εμπειρία που έμπρακτα οδήγησε σε αλλαγή πλεύσης.

Ένα άλλο είναι κατά πόσο είναι σύννομη και ηθική η παροχή υπηρεσιών από ένα έργο που έχει επιδοτηθεί αδρά από Ευρωπαϊκούς και κρτικούς πόρους

Ένα τρίτο είναι η επιμονή σε κλειστές τεχνολογίες της Microsoft, όπως το silverlight. Προφανώς, τα ΔΟΛια μέσα απευθύνονται μόνο σε αναγνώστες του RAM.

Και θα θέλαμε μια απάντηση από το Ελληνικό Δημόσιο και σήμερα και σε ένα εξάμηνο κι ένα χρόνο για το πόσες συνδρομές, πόσα υπερ-τριακοσάρια (κατά κανόνα, το κόστος συνδρομών συνδρομές από Νομικά Πρόσωπα είναι πολλαπλά υψηλότερο), έχουν καταβληθεί από λεφτά δικά μας, του κάθε Έλληνα φορολογουμένου.

Αλλά μια και οι Μπαϊρακτάρηδες καλά την έχουν σηκωμένη σταθερά τη σημαία της αυθαιρεσίας, το πληρώνουμε κι αυτό από την τσέπη μας,και πάλι τα δεδομένα είναι κλειστά, εκτός αν πληρώσουμε και δεύτερη φορά ιδιωτικώς. Κι απλώς, μπλόγκερ δεξιά κι αριστερά θα χαριεντίζονται νομίζοντας ότι κάνουν χιούμορ.

 
Ενημέρωση: Μήπως, επιπλέον, θα έπρεπε αυτός που πουλάει μια άυλη υπηρεσία (όχι ότι υπάρχουν κι υλικές, αλλά το λέω εμφατικά) 1 ευρώ τη μέρα, να δίνει τουλάχιστον πριν ένα demo, μια εικόνα του προϊόντος στον πελάτη; Γουρούνια στο σακί δίνει; Και στοιχεία ποσοτικά, κι όχι αοριστολογίες, για τον ακριβή όγκο του αρχείου που προσφέρει και τους τρόπους πρόσβασης /αναζήτησης που παρέχει; Λέω εγώ, τώρα…