Περί παπαγαλακίων (study case)

audacity fairΗ είδηση («με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ»), στην τύχη από τη συγκεκριμένη «έγκυρη» εφημερίδα, θα μπορούσε να είναι από οποιαδήποτε εκ των υπολοίπων «εγκρίτων» (ενώ, από σήμερα, θα ακολουθήσουν επικαιροποιημένες «ανταποκρίσεις» για την «απόλυτη επιτυχία» της διοργάνωσης):

…Η φετινή διοργάνωση, που διεξάγεται στο στεγασμένο χώρο των 4.000 τ.μ. του ΔΕΚΑΜΑΘ, προσέλκυσε 95 εκθέτες από όλη την Ελλάδα…

Στο σχετικό αρχείο της ΔΕΘ, βλέπουμε 86 εκθέτες, άρα είχαμε μερικές προσθήκες ανάγκης της τελευταίας στιγμής. Διαβάζοντας τοπικά ιστολόγια, μεταξύ αυτών και επιπλέον πέντε προσθήκες του τοπικού εθνοπατέρα, νυν ΥΜΕ, φτάνοντας στις 10, συνολικά. Φτάνουμε έτσι στις 91, οπότε πάλι λείπουν από τις 95. Δεδομένου ότι για κοινούς θνητούς εκθέτες η διορία συμμετοχής έχει λήξει κοντά δυο μήνες, μάλλον και οι 4 που λείπουν ως τις 95 πρέπει να ανήκουν στον ευρύτερο κρατικό τομέα (π.χ. το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης λείπει από τη λίστα, δύσκολα θα φανταστώ ότι δεν συμμετέχει τελικά· ο ΟΤΕ μάλλον είναι, επίσης, παρών).

Αφού, λοιπόν, ξαναδιαβάσουμε την παραπάνω «επίσημη» είδηση από τα «έγκυρα» μέσα, πάμε να κάνουμε την αληθινή σούμα για τους εκθέτες:

 • 27 στους 95 εκθέτες (28,5%, περίπου 1 στους 3) ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μεταξύ αυτών
  • 10, τουλάχιστον, της εποπτείας Στυλιανίδη (ΕΛ.ΤΑ., Ταχυμεταφορές ΕΛ.ΤΑ., Κ.Ε.Κ. ΕΛ.ΤΑ., Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ο.Σ.Ε., ΓΑΙΑ Ο.Σ.Ε., ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΔΙΣΥ ΑΕ – Εθνικός Διαχειριστής Σιδηροδρομικής Υποδομής)
  • τα Επιμελητήρια Δράμας, Κοζάνης, Κορινθίας, Λάρισας, Ξάνθης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό Και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
  • η Τοπική Ένωση Δήμων Και Κοινοτήτων Ν.Ροδόπης, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θρακης, το Ινστιτούτο Εκθεσιακών Ερευνών (άλλη μια μη κερδοσκοπική εταιρία, my ass), η Eγνατία Οδός ΑΕ.
  • Τέλος, οι δύο «διεθνείς» συμμετοχές: η Πρεσβεία της Κύπρου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου (Βαγγελιώ, Παγκράτι – Πατήσια τόχεις κάνει το Ηράκλειο-Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια· πλούσιος ο προϋπολογισμός της Νομαρχίας, φαίνεται…)
 • Από την ίδια τη Θράκη, προέρχονται  μόνο 15 ιδιωτικές συμμετοχές, 4 από τις οποίες αφορούν χορηγούς επικοινωνίας, οπότε ίσα ίσα στα δάχτυλα των χεριών μετριούνται οι αληθινές…
 • Από τη Θεσσαλονίκη, έδρα του τέως χειροσφαιριστή ΥΜΑΘ, πιθανή νέα πολιτική περιφέρεια του ΥΜΕ, και έδρα πλήθους επιχειρήσεων που τα τελευταία χρόνια έχουν συνεχείς μπίζνες με θρακικούς δήμους, προέρχονται 26 ιδιωτικές συμμετοχές. Η Κοζάνη εκπροσωπείται επάξια με 10 συμμετοχές, 7 έρχονται από τη Δράμα, άλλες τόσες από τη Λάρισα, ενώ, τέλος, «εκθέτουν» και ένα Καβαλιώτικο και δύο Αθηναϊκά μουμουέ, χορηγοί.

Αυτά, εν καιρώ ύφεσης, με αντικείμενα από κρασοβάρελα μέχρι ψάρια γεμιστά, και κυρίαρχες τις υπηρεσίες και το εμπόριο.

Προτεινόμενη μουσική υπόκρουση για την ανάρτηση: Primus και Year of the Parrot

#evripidis-stylianidis, #%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82