ert-archives.gr: 204 ώρες βίντεο και 1000 φωτογραφίες, 2,25 εκ ευρώ!

If you landed here, looking for http://www.ert-archives.gr, you should be informed that it was shut down by the Greek Government together with the National Public Radio and Television Brodcaster (ERT).

You may be interested to follow live updates of the occasion at radiobubble – international: The shutdown of ERT – Live blog

 
200 hours video digitization and archiving at 2,25 M eurosthat’s all folks!

Μόλις τελείωσε. Όχι κάποια Πετρούλα, αλλά άλλο ένα τεράστιο έργο.

Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω, και δεν θέλω να το πιστέψω:

Ψηφιοποιήθηκε και βρίσκεται πλέον στη διάθεση του κοινού το ιστορικό Οπτικοακουστικό Αρχείο της ΕΡΤ, που αποτελεί υλικό υψηλής πολιτιστικής αξίας. Συνολικά διασώθηκαν, τεκμηριώθηκαν και ψηφιοποιήθηκαν 204 ώρες υλικό από βίντεο και φιλμ, καθώς και 1000 φωτογραφίες από το σπάνιο φωτογραφικό αρχείο της ΕΡΤ.

Το τσεκάρω:

ΕΡΓΟ 3: ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 172), ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 300.000 ΕΥΡΩ.

Το έργο «Διαδραστική Ανάδειξη του Ιστορικού Οπτικοακουστικού Αρχείου της ΕΡΤ στην Ελληνική Κοινωνία της Πληροφορίας» υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνίας της Πληροφορίας» της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών μέσω χρηματοδότησης ύψους 300.000 Ευρώ. Πρόκειται για έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (80%) και από εθνικούς πόρους (20%).

Βλέπω και τα έργα 1 και 2, σύνολο, άλλα 1,95 εκατομμύρια ευρώ.

Ξαναγυρνώ στους διθυράμβους:

[Το έργο] έχει δε ήδη βραβευθεί με αριστεία από την Ειδική Γραμματεία «Ψηφιακού Σχεδιασμού»… Ο κ. Παναγόπουλος απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού… Εκ μέρους της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού ο σύμβουλος του ειδικού γραμματέα, Στ. Χριστάκος, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την ολοκλήρωση του έργου και τόνισε ότι «όταν υπάρχει θέληση και ανθρώπινο δυναμικό, τα έργα ολοκληρώνονται με πολύ ωραίο τρόπο», προσθέτοντας ότι τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία να συνεχιστεί η προσπάθεια καθώς υπάρχει και η εμπειρία, αλλά και τα χρήματα από την ψηφιακή σύγκλιση, συνιστώντας παράλληλα, στους αρμόδιους παράγοντες της ΕΡΤ να μην απογοητεύονται από τις διαδικασίες και τη γραφειοκρατία.

Συμπέρασμα: 2,25 εκατομμύρια ευρώ, για 204 ώρες βίντεο και 1000 φωτογραφίες! Κάτι παραπάνω απο 11.000 ευρώ η ώρα το βίντεο, δώρο και 3 φωτογραφίες…

Περαστικά μας, σε όλους όσους χαιρέτησαν το πρωτοποριακό έργο, και μαλώναμε για τα φορμά, την ανοιχτή πρόσβαση, και άλλα χαζά…

Πούστε, μάγκες! Καλοφάγωτα!!!

 
Άκου 200 ώρες το αρχείο της ΕΡΤ…

 
Όχι, δεν θέλω ν’ ακούσω ούτε για annotation, ούτε για database, ούτε για website…

 
Ενημέρωση: Πάμε, λοιπόν, στο website να τα μετρήσουμε. Σε τεμάχια, έχουμε:

Φωτογραφίες (κατηγορία, τεμάχια)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, 99
ΑΠΟΨΕΙΣ-Αθήνα, 307
ΑΠΟΨΕΙΣ-Πειραιάς, 38
ΑΠΟΨΕΙΣ-Πόλεις, χωριά και νησιά της Ελλάδας, 463
ΒΑΣΙΛΕΙΑ, 255
ΓΕΓΟΝΟΤΑ-ΠΟΛΕΜΟΣ, 1938
ΓΕΓΟΝΟΤΑ-Στρατιωτικά και Πολιτικά, 315
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, 267
ΕΡΓΑΣΙΑ, 239
ΘΡΗΣΚΕΙΑ, 204
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ, 624
ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ, 65
ΠΑΙΔΕΙΑ, 26
ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, 76
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, 122
ΠΡΟΝΟΙΑ, 118
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, 131
Προσωπική και οικογενειακή ζωή του ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΥΛΙΔΗ, 42
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ, 394
Σύνολο 5.723

Κλιπ (κατηγορία, τεμάχια)
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, 295
ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, 6
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΕΡΤ, 33
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΕΣ, 1
ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ, 101
ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, 35
ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, 2
ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ-ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΔΡΑΜΑ, 25
ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ-ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΠΟΧΗΣ, 105
ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ-ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΚΩΜΩΔΙΑ, 61
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ), 611
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ, 66
ΠΑΙΔΙΚΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ, 24
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ, 6
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΚΟΥΚΛΕΣ / ΜΟΥΣΙΚΟ, 46
Σύνολο 1.417

Σας φαίνεται, πολύ-λίγο; το έργο 3 αφορά μόνο τις 204 ώρες συν 1.000 φωτογραφίες (άρα ήταν αγορασμένος ήδη ο εξοπλισμός και εκπαιδευμένο το προσωπικό), οπότε 300 χιλιάρικα είναι γι’ αυτό; Εμένα πάλι εξωφρενικά πολλά μου δείχνουν; Υπάρχει κι άλλο υλικό για ψηφιοποίηση;

Ως πότε θα πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα;

48 thoughts on “ert-archives.gr: 204 ώρες βίντεο και 1000 φωτογραφίες, 2,25 εκ ευρώ!

  1. είπα, ούτε για προσβασιμότητα θα πω, ούτε για ανοιχτό κώδικα, ούτε για μεταφορά τεχνογνωσίας, ούτε για εκπαίδευση προσωπικού… Εδώ ο άνθρωπος το είπε καθαρά: «ελάτε να πανηγυρίσουμε που τέλειωσε το έργο, γιατί ξέρετε πως γίνεται στο Ελαδιστάν…»

    Μου αρέσει!

  2. Έκανα μια διεστραμένη σκέψη: Μήπως το ιστορικό αρχείο της ερτ, ό,τι δεν χάθηκε λόγω αδιαφορίας, είναι τελικά αυτό, 204 ώρες βίντεο και 1000 φωτογραφίες; Μήπως, όπως θά ‘λεγε μια ψυχή, αυτοί είμαστε και τόσο μας αξίζει, ασχέτως αν το πληρώνουμε χρυσάφι.

    Όχι [απαντά η ΕΡΤ]. Για την έναρξη της λειτουργίας της ιστοσελίδας του αρχείου της ΕΡΤ τοποθετήθηκαν περίπου 750 ώρες περιεχομένου από σειρές ντοκιμαντέρ και εκπομπές / παραγωγές της ΕΡΤ. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν 5000 χιλιάδες [σικ] φωτογραφίες από συλλογές του Παύλου Παυλίδη και της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

    Ωραία πράγματα.

    Μου αρέσει!

    • ΟΚ, θέλω να σε πιστέψω και σένα και την ΕΡΤ… Δεν υπέθεσα ότι τόσο είναι όλο κι όλο το υλικό (αν και θα τους είχες ικανούς -αλλά μόνο αυτά που πουλάνε απ’ τη ραδιοτηλεόραση είναι πολύ περισσότερα), αλλά ότι οι 204 ώρες στοίχισαν 2,25Μ. Και 300Κ να κόστισαν πάλι μου φαίνεται εξωφρενικό. Εσένα;

      Μου αρέσει!

      • Ως συνηγορία στο εξωφρενές της υπόθεσης παρέθεσα τα νούμερα. Όποιος έγραψε το κείμενο του πρόεδρου, αλλά κι ο ίδιος όταν το διάβασε, θεώρησε πως οι 204 ώρες και οι 1000 (χιλιάδες) φωτογραφίες είναι μεγέθη που ανταποκρίνονται στην δαπάνη. Αυτό είναι που με τρομάζει περισσότερο.

        Τρώγομαι να γράψω ένα σκριπτ για να δω πόσες είναι τελικά οι ώρες του υλικού.

        Μόνο στην κατηγορία των ενημερωτικών εκπομπών υπάρχουν 295 εγγραφές. Στα επιμορφωτικά ντοκυμαντέρ 611.

        Μου αρέσει!

        • Πάντως, άμα γράψεις σκριπτ, κάντο να αθροίζει διάρκειες… Ένα μεγάλο μέρος του βίντεο, όπως είδα, είναι τα διάφορα, σίριαλ – θέατρα, που δίνει ως τώρα η Ραδιοτηλεόραση, 45λεπτα, δηλαδή, ή μεγαλύτερα. Αλλά έχει και κλιπ μικρής διάρκειας.

          Μου αρέσει!

  3. Κάτι για να έχουμε κάποια, ασαφή μεν αλλά όχι και ομιχλώση, αίσθηση των μεγεθών

    The Emergence of Advertising in America: 1850-1920, 9.000 εικόνες.

    Το Ντιουκ λέει πως το έργο κατέστη δυνατό χάρη στη χρηματοδότηση που έλαβε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Δεν λέει πως ήταν η μοναδική πηγή, ούτε πως με αυτή καλύφθηκε το σύνολο του κόστους. Αλλά δεν αναφέρει και κάποια άλλη πηγή, επομένω τα πολλά λεφτά λογικά προήλθαν από εκεί.

    Πόσα; Duke University, Durham, N.C., for «The Emergence of Advertising in America, 1850-1920.» Award amount: $75,000. This collection consists of 8,500 images relating to the history of advertising, including Eastman Kodak ads, tobacco related posters and insert cards, and ephemera representing ads for bicycles, patent medicines and food.

    Ενδιαφέρουσες, για σύγκριση αν μας έδινε τη δυνατότητα η ερτ, είναι και οι τεχνικές πληροφορίες που δίνει το Ντιουκ.

    Ωραία πράγματα, δις (είναι πολλά τα ~ Άρη)

    Μου αρέσει!

    • Ναι, βρε, αλλά αυτοί είχαν τον εξοπλισμό και τα πάγια, και το εκπαιδευμένο προσωπικό. Η ΕΡΤ τώρα τα απέκτησε…

      Άσε που αυτοί είναι από σπόρο από τα κατακάθια των κουτόφραγκων, κι έχουν και μαύρους που πρέπει να περάσουν και μαθήματα, εκτός από το να παίζουν μπάσκετ, φούτμπολ, ή να κάνουν στίβο…

      Μου αρέσει!

  4. Ποιος είναι ο κ. ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΥΛΙΔΗΣ και ποιο το τεμάχιον (1) από ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΕΣ;
    Εμένα τα μύρια δε με νοιάζουν, νά ‘ναι καλά, υγεία να έχουν να ξοδεύουν/τσεπώνουν τα παιδιά!

    Μου αρέσει!

  5. Σε ένα Ευρωπαϊκό project περίπου 80% του κόστους είναι managerial ή αφορά παπαριές, μόνο και μόνο λόγω των προδιαγραφών που πρέπει να έχει ένα proposal για να εγκριθεί. Αν μπορείς να τους προσάψεις κάτι, είναι ότι το 20% των 2.225.000 ευρώ είναι πολύ λίγο για να έχει γίνει σωστή δουλειά.

    Μου αρέσει!

    • Δεν ισχύει αυτό πάντοτε, αλλά είναι άλλη μια ενδιαφέρουσα πτυχή της υπόθεσης. Επιπλέον, εν προκειμένω δεν φαίνεται ξεκάθαρα να υπάρχουν εξωτερικοί συνεργάτες /ανάδοχοι, ούτε εντοπίζω εξωτερικό σύμβουλο.

      Μου αρέσει!

  6. Με κάποια καθυστέρηση, έχουμε και λέμε:

    Πρόκειται για 1419 βίντεα των οποίων η διάρκεια αθροίζεται σε 941 ώρες, 30 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα νταν.

    Το μεγαλύτερο είναι οι Βάτραχοι από το Θέατρο της Δευτέρας, δύο ώρες. Ακολουθεί Ο μισεμός: χοροί και τραγούδια της ξενιτιάς από το Λύκειο Ελληνίδων. 1 ώρα και 40 λεπτά.

    Το πιο μικρό είναι η ανάγνωση ύμνων της μεγάλης εβδομάδας από την Έλλη Λαμπέτη, 16 λεπτά. Υπάρχει κι ένα μικρότερο, αλλά πρόκειται για τα δώδεκα λεπτά του δεύτερου μέρους του Αρχοντοχωριάτη.

    408 βίντεο δεν αναφέρουν έτος παραγωγής. Τα υπόλοιπα ξεκινάνε από το 1977 και φτάνουν ως το 2006. Η κατανομή είναι για κλάματα:

    70s 11
    80s 300
    90s 529
    00s 171

    Δεν περιγράφω άλλο (έχει πιαστεί ο λαιμός μου)

    Μου αρέσει!

    • Τώρα που τρέχει πάλι διαφήμιση για άλλη μια ολοκλήρωση του ψηφιακού αρχείου της ΕΡΤ, δεν ξανατρέχεις το σκριπτάκι σου να επικαιροποιήσεις τους αριθμούς; Δεν κάνω πρόβλεψη.

      Μου αρέσει!

      • Απ’ ότι βλέπω έχει προστεθεί πολύ πράγμα, άυξηση 100% στην ταινιοθήκη τηλεόρασης.

        3300 αιτήσεις είναι μπόλικες. Συν ότι μπορεί αύριο να προσθέσουν ακόμα μια χιλιάδα οπότε πάλι από την αρχή.

        Είχα όλη τη καλή πρόθεση να φτιάξω μια ωραία εφαρμογή αλλά δυστυχώς η τεκμηρίωση είναι τσαπατσούλικη.

        Π.χ. στη λίστα των συντελεστών ενός έργου πετάγεται στα καλά καθούμενα ένα «ευχαριστίες στην έκθεση επίπλου τάδε».

        Θα το έχω υπόψιν.

        Μου αρέσει!

        • Όπως διαπίστωσα, πάντως, υπάρχουν αρκετά που ενώ είναι στις λίστες, δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτά αρχεία (και δεν αναφέρομαι σε αυτά που εκκρεμούν «επίσημα»).

          Μου αρέσει!

  7. Πρόσφατα ανέβασα ένα μικρούτσικο στατιστικό πίνακα για την ΕΡΤ που περιέγραφε κάποιες από σπατάλες της. Μιά απ’ αυτές: €140.000 για μιά γιορτή βράβευσης στελεχών της ΕΡΤ!
    Και κάτι άλλο: πληροφορήθηκα ότι πάνω στις μαγνητοταινίες που είχαν γραφτεί τα επεισόδια της Λιλλιπούπολης γράφτηκε άλλο υλικό και φυσικά η Λιλλιπούπολη σβήστηκε ολοεχερώς! Τέτοιος σεβασμός σε ιστορικά έργα! Να δούμε τώρα αν θα υπάρξει και πρόσβαση στο πανάκριβα ψηφιοποιημένο υλικό…

    Μου αρέσει!

    • Όταν οι εργαζόμενοι μαθαίνανε ότι θα τους «βραβεύσουν» σε τέτοια μαγαζιά, περίμεναν ότι θα τους παραχωρηθεί δωρεάν; Κοίτα, όσο δεν υπάρχει ατομική ευθύνη του διευθύνοντα συμβούλου, του διευθυντή, του ιδιοκτήτη, που να μεταφράζεται σε προσωπική χρηματική ποινή, προσωπική επιστροφή χρημάτων, προσωπική φυλάκιση, όλοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα κάνουν ότι θέλουν. Τη στιγμή που το εκάστοτε πρόστιμο, ή έξοδο, θα μεταφέρεται στον καταναλωτή ή τον φορολογούμενο, στα παπάρια τους, των στελεχών.

      Τα παλαιότερα αναλογικά μέσα αποθήκευσης. ήχου και εικόνας, ήταν πολλές φορές ακριβότερα από τα ψηφιακά. Βάλε κι ότι πολύ πρόσφατα άρχισε να γίνεται κατανοητή η αξία του οπτικοακουστικού αρχείου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, λογικό ήταν να χρησιμοποιούνται οι μαγνητοταινίες για πανωγραψίματα. Άσε που και να μην πανωγράφονταν, αν η φύλαξη και συντήρηση ήταν τυχαία, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο…

      Μου αρέσει!

  8. Θερμα συγχαρητηρια. Απο οτι αντιλαμβανομαι προκειται για εργο εθνικης σημασιας.Επι τελους εμεις ο λαος θα εχουμε προσβαση στον ανεκτημητο πλουτο των πλουσιων αρχειων της ΕΡΤ. Αλλωστε οπως προσωπικα πιστευω τα παντα απ’το λαο προερχονται και επομενως στο λαο πρε πει να καταληγουν. Εξ’αλλου τα παντα δημιουργουνται απο το μοχθο του λαου. Σας ευχαριστουμαι για το τιτα νειο εργο και την ακολουθη διαθεση του στου πολους

    Μου αρέσει!

  9. Kαλό το έργο μα πολλά τα λεφτά,!!!! Θα συμφωνήσω με ένα φίλο ποιό πάνω. Επιτέλους βγάλτε ένα ΝΟΜΟ για ευθύνη των συμβούλων των διευθυντών κ.λ.πών υπευθυνοανιπεύθηνων αρπακτικών που κατασπαταλούν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού χωρίς να νιάζονται αφού αυτοί είναι βολεμένοι και τα αρπάζουν εν χωρό!!!!!!!!!!Πάρτε τους πίσω τα λεφτά και βάλτε τους να πληρώσουν για τα λάθη τους. Μόνο τότε ίσως δούμε μια άσπρη μέρα!!!!Με τέτοιο χάλι της οικονομίας που οι ίδιοι δημιούργησαν μου θυμίζουν τον σοφό λαό που λέει οι αθεόφοβοι!!!!!!!!!!!!!!!!

    Μου αρέσει!

  10. Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος με την ιδέα καθώς επιτέλους μπόρεσα να δώ πράγματα όπως το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» αλλά εάν το ποσό που γράφετε είναι αληθινό, ο χριστός ξανασταυρώνεται καθημερινά σε αυτή τη χώρα.. και εμείς μαζί του. Η ποιότητα του streaming είναι πολύ μα παρα πολύ κακή, το οποίο σημαίνει μικρούς server, το οποίο σημαίνει γεμάτες κοιλιές. Μπράβο που ακόμη και μία καλή ιδέα κατάφεραν να την κάνουν ένα μεγάλο ΚΡΙΜΑ!

    Μου αρέσει!

    • Όπως διευκρινίστηκε στα σχόλια, το ποσό δεν αφορά μόνο αυτό το υλικό. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει αδιαφάνεια στην αξιοποίηση των κονδυλίων. Αρκετές παλιές σειρές έχουν κυκλοφορήσει σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση. Πιθανά, να μπορεί κανείς να τις αναζητήσει στα γραφεία του περιοδικού. Τέλος, εκτός της ηθελημένης χαμηλής ποιότητας του streaming για λόγους ταχύτητας, εξοικονόμησης χώρου, κλπ., φαντάζομαι ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο πρωτότυπο υλικό δεν θα προσφερόταν για πολύ καλύτερα αποτελέσματα· π.χ., με πηγή κασέτα VHS, λίγες απαιτήσεις μπορείς να έχεις στην ψηφιακή μετατροπή.

      Μου αρέσει!

  11. Θα ήθελα να ενημερωθώ για οτιδήποτε (βίντεο, φωτογραφίες, παρτιτούρες κ.λπ.).υπάρχει στο αρχείο της ΕΡΤ σχετικό με τη Σοφία Βέμπο.

    Στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης εκθέτω τη συλλογή μου «Σ. Βέμπο – Τραγούδαγε την Ελλάδα κι όλη η Ελλάδα τραγουδούσε μαζί της» και κάθε πληροφορία μού είναι πολύτιμη.

    Μου αρέσει!

  12. Good evening,

    I don’t know where to ask, so I ask here. One greek TV-channel told me to ask at ert-archives.gr, but when I search this site, only this site here appears. The topic: I collect wedding videos of all royals. One that I can’t find is the one of the wedding of prince Nikolaos in which prince Philippos dances the Zeibekiko.
    It did exist somewhere, but no one has it anymore. Does someone here has this video part or do you know where I can ask for this?

    Thank you,

    Viviana Vernia

    Μου αρέσει!

Τι είπες;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.