Αυτός είναι Πρόεδρος, Πρόεδρε :-p

Now, this is what I call a club owner!Αρκετοί θα αναρωτηθούν για το όνομα και το σήμα της επόμενης αντίπαλης ομάδας του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντιγράφω από τη σχετική σελίδα της εκπομπής Εμπόλεμη Ζώνη μερικές πληροφορίες από το δεύτερο επεισόδιο της περασμένης τηλεοπτικής περιόδου, με τίτλο «Η Χώρα των 12 Θαυμάτων», που προβλήθηκε ανήμερα του περσινού Όχι:

Σε μια ευρωπαϊκή «χώρα» που δε θα τη βρείτε σε κανέναν χάρτη διότι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν υπάρχει, μας μεταφέρει το ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο «Η Χώρα των 12 Θαυμάτων». Το παράξενο όνομά της συνοδεύουν φήμες για λαθρεμπόριο όπλων και trafficking γυναικών, καθώς και οι δραστηριότητες διάφορων μυστικών υπηρεσιών, αλλά και μιας μυστηριώδους εταιρείας με σήμα κατατεθέν το αστέρι του σερίφη της «άγριας Δύσης»!

Πρόεδρος της χώρας εδώ και 18 χρόνια είναι ο Ιγκόρ Σμιρνόφ. Η βουλή απαρτίζεται από πέντε κόμματα, ενώ στη χώρα δραστηριοποιούνται περισσότερες από 10 πολιτικές οργανώσεις. «Από αυτά μόνο τρία κόμματα δεν είναι κυβερνητικά. Τα υπόλοιπα λειτουργούν υπό την αιγίδα της κυβέρνησης», λέει ο Ρασένκο Αλεξάντερ Γκριγκόριεβιτς, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος έχει να εμφανιστεί στην κρατική τηλεόραση από το 2004 και καταγγέλλει το καθεστώς ότι χρησιμοποιεί τον μανδύα της Δημοκρατίας για να καλύψει τον απολυταρχικό χαρακτήρα του.

Στη «χώρα» δραστηριοποιείται ο όμιλος επιχειρήσεων «Sheriff», με σχεδόν μονοπωλιακά προνόμια σε πολλούς τομείς της αγοράς. Ο «Σερίφης» της Υπερδνειστερίας, με σήμα το αστέρι του σερίφη των γουέστερν, κυριαρχεί χρηματοδοτώντας κόμματα και δημιουργώντας μια σειρά από επιχειρήσεις, από μεγάλα σούπερ μάρκετ, θερμοκήπια, ανταλλακτήρια συναλλάγματος, καζίνο, τηλεοπτικό σταθμό και βενζινάδικα μέχρι την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα που δε χάνει σχεδόν ποτέ και διαθέτει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο αξίας 200.000.000 δολαρίων!

Μέσω του Προέδρου Ιγκόρ Σμιρνόφ, η Τιρασπόλ έχει ευθυγραμμιστεί με τη Μόσχα. Νότια Οσετία, Αμπχαζία και Υπερδνειστερία ήταν τα τρία ανοιχτά ζητήματα που υπενθύμιζε το Κρεμλίνο σε κάθε διεθνή διαπραγμάτευση σχετικά με το μέλλον του Κοσσόβου. Αμέσως μετά την πρόσφατη αναγνώριση από τη Ρωσία, Νότια Οσετία και Αμπχαζία, έσπευσαν να αναγνωρίσουν την Υπερδνειστερία…

Δείτε όλο το ντοκιμαντέρ εδώ.

Κατά τα λοιπά, ας αφήσουμε την πολιτική έξω από τον αθλητισμό. Όπως κάνουμε ανέκαθεν, άλλωστε…

 
μπόνους: διάβαζα πρόσφατα ένα ενδιαφέρον άρθρο για το ρουμανικό ποδόσφαιρο.

υγ. Προβλέπεται μολδαβοελληνικός διχασμός σε πολλά μπαλκόνια ανά την Ελλάδα, ή/και ξεδώσιμο μετά σε ευαγή ιδρύματα.

Advertisements

#ucl-2009-10