MKD

banderas

Τον Ιανουάριο του 2006 οι Αμερικανοί τοποθέτησαν ψηλά στην πρόσοψη του κτιρίου της διπλωματικής τους αποστολής στην Αβάνα (ναι, υπάρχει τέτοια! όπου ακούτε για απουσία διπλωματικών σχέσεων μη θεωρείτε ότι απουσιάζουν και οι διπλωμάτες…) ένα τεράστιο ηλεκτρονικό «πίνακα ανακοινώσεων», όπου σε κυλιόμενο κείμενο μπορεί να φανταστεί κανείς ότι δεν έδιναν απλώς τα αποτελέσματα του NFL και το δελτίο καιρού του Μαϊάμι. Μετά από κάποια διαδήλωση η κυβέρνηση της Αβάνας απάντησε τοποθετώντας 138 τεράστιους ιστούς όπου τοποθέτησε μαύρες σημαίες με ένα άσπρο άστρο στην καθεμιά. Επισήμως, επρόκειτο για ένα μνημείο για τα θύματα της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Στην πραγματικότητα έκρυβε την αμερικανική προπαγάνδα, προκαλώντας παράλληλα τρομερή φασαρία σε όλη την περιοχή εξαιτίας του ανέμου.

Ο πίνακας έσβησε τον περασμένο Ιούνιο, καθώς «δεν ήταν αποτελεσματικός στη μετάδοση πληροφορίας στο λαό της Κούβας», σύμφωνα με το αμερικανικό ΥΠ.ΕΞ. Οι σημαίες εξακολουθούν να κυματίζουν εκκωφαντικά.

 
Και λίγη ιστορία.

Advertisements

9 Replies to “MKD”

 1. .mk, τρία πουλάκια κάθονταν και μάσαγαν ταμπάκο…

  Δεν φταίνε ούτε οι Νεφελίμ, ούτε οι Εβραίοι, ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι Μασώνοι, ούτε οι shapeshifting reptilians.

  Η Ελλαδάρα μόνη της έβγαλε τα ματάκια της…

  Μου αρέσει!

 2. κάθε χώρα διατηρεί το δικαίωμα αυτο-προσδιορισμού. και αυτό συμπεριλαμβάνει και την ονομασία της. οποιαδήποτε προσπάθεια αφαίρεσης αυτού του δικαιώματος είναι απόδειξη εθνικισμού (ακριβώς αυτού του είδους για τον οποίο κατηγοροούν κάποιοι τους γείτονες)

  Μου αρέσει!

  1. Δεν θα διαφωνήσω, με την προϋπόθεση ότι δεν συνυπάρχουν υποβόσκουσες ή εξώφθαλμες αλυτρωτικές τάσεις.

   Νομίζω ο καλύτερος στίβος αναμέτρησης είναι η επιστήμη, όπου, αν είχαμε σοβαρή και ενδιαφερόμενη κοινότητα θα είχαμε καταρρίψει τους ισχυρισμούς της απέναντι πλευράς. ΟΚ, όλα τα κράτη, ή τα περισσότερα, χρειάζονται μια μυθολογία ιστορική, ως συνεκτικό στοιχείο, αλλά να είναι και αληθοφανής…

   Μου αρέσει!

  2. Όπως τα 1,3 εκ. κατοίκων των γειτόνων έχουν το δικαίωμα εθνικού αυτοπροσδιορισμού, έτσι και τα 2,6 εκ. Μακεδόνων της Ελλάδας έχουν το δικαίωμα πολιτισμικού αυτοπροσδιορισμού. Έχουμε κι εμείς δικαίωμα να μην επιθυμούμε οποιουδήποτε είδους συσχετισμό με τους γείτονες, όταν χρησιμοποιείται ο όρος «Μακεδόνας».

   Οι γείτονες ζουν σε ένα πολυεθνικό κράτος. Ο μονοσήμαντος εθνικός χαρακτηρισμός δεν λαμβάνει υπόψιν τις ευαισθησίες και τα δικαιώματα των υπόλοιπων εθνοτήτων που απαρτίζουν το 35% των κατοίκων του.

   Επιπλέον, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, τα 1,3 εκ. που επιθυμούν να ετεροπροσδιορίζονται οι υπόλοιποι σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες («εμείς Μακεδόνες, εσείς κάτι-άλλο-Μακεδόνες»), αποτελούν το 1/4 των κατοίκων.

   Το μέρος δεν μπορεί και δεν θα επιβληθεί στο όλον.

   Μου αρέσει!

    1. «Where are you from?»

     «Greece.»

     «Where exactly?»

     «Macedonia.»

     «But Macedonia is a country.»

     «Macedonia is a region in North Greece since ancient times.»

     «Oh… Are you Greeks?»

     !@#!@#$!@

     O διάλογος είναι αυθεντικός και όχι μοναδικός.

     Μου αρέσει!

    2. Θα αποτελούσε τρέλα, αν αποδεχόμασταν ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς δημοσιογράφους από την ΠΓΔΜ, που τον συνοδεύουν στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Γερμανία, γράφει, σήμερα, η εφημερίδα των Σκοπίων, «Ντνέβνικ».

     http://www.express.gr/news/politics/211150oz_20090915211150.php3

     Καλό το housekeeping, αλλά όταν δεν δουλεύει είμαστε ευάλωτοι σε brute force.

     Μου αρέσει!

Τι είπες;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s