Δεν χτύπησαν τίποτε παιδιά, αστυνομικούς χτύπησαν

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Ελλάδος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Γιάννης Μακρής, δήλωσε:

«Δεν χτύπησαν τίποτε παιδιά, αστυνομικούς χτύπησαν. Οι δράστες δεν είναι τρομοκράτες, είναι δολοφόνοι. Τα 600.000 ευρώ της επικήρυξης είναι λίγα».

Τι εννοεί ο ποιητής; Αν είχαν χτυπήσει παιδιά θα ήταν λιγότερο το κακό; πλημμεληματάκι; (και περίσσια τα 600 χιλιάρικα;)

Αναζητώ το ηχητικό ή τηλεοπτικό της δήλωσης. Δεν θέλω να το πιστέψω απομονωμένο από τα συμφραζόμενα, και χωρίς να το ακούσω με τ’ αυτιά μου. Το γεγονός, ωστόσο, ότι σε πολλά μμε το συγκεκριμένο κομμάτι της δήλωσης έχει κοπεί, με κάνει καχύποπτο.

20 thoughts on “Δεν χτύπησαν τίποτε παιδιά, αστυνομικούς χτύπησαν

  1. Αν είχαν χτυπήσει παιδιά, θα εξετάζαμε τη συμπεριφορά τους, αν ήταν αποκλίνουσα, πού έμεναν, πού σύχναζαν, τι διαγωγή είχαν στο σχολείο κ.ο.κ. Ενώ ο αστυνομικός είναι το κράτος, είπαμε. Τέλος πάντων, ούτε εγώ βρήκα με ένα πρόχειρο ψάξιμο κάποια οπτικοακουστική απόδειξη, οπότε επιφυλάσσομαι. Αλλά πάλι, από το μυαλό του την έβγαλε ο όποιος δημοσιογράφος; τι να πω.
    .
    Αν η δήλωση είναι αληθινή, εν πάση περιπτώσει, ερμηνεύει εκ των υστέρων τον Δεκέμβρη για όσους δεν τον κατάλαβαν.

    Μου αρέσει!

    • Αν η δήλωση είναι αληθινή, περιμένω αντιδράσεις – θέσεις

      1. κυβέρνησης και κομμάτων
      2. προϊσταμένων του κυρίου αυτού
      3. μουμουέ
      4. σκεπτόμενων ανθρώπων, γενικότερα

      Μου αρέσει!

  2. Πιθανόν να ήταν σπόντα προς τον Χρυσοχοΐδη που είπε «Η δε τυφλή βία εναντίον εικοσάχρονων παιδιών είναι απεχθής και φρικαλέα».

    Προφανώς δεν είναι η ηλικία που τους έκανε στόχους αλλά η στολή.

    Υπ’ αυτή την έννοια η επισήμανση μου φαίνεται ορθή, αν και ο τρόπος ακαλαίσθητος.

    Μου αρέσει!

    • Θα συμφωνήσω με την ένσταση του Δύτη.

      Ναι, δίνεις τα συμφραζόμενα που μου έλειπαν:

      Χρ: Η δε τυφλή βία εναντίον εικοσάχρονων παιδιών είναι απεχθής και φρικαλέα

      ΓΜ: Δεν χτύπησαν τίποτε παιδιά, αστυνομικούς χτύπησαν.

      Και μετά:

      Οι δράστες δεν είναι τρομοκράτες, είναι δολοφόνοι. Τα 600.000 ευρώ της επικήρυξης είναι λίγα.

      Δηλαδή; αν ήταν εικοσάχρονα χωρίς στολή, οι δράστες μπορεί να ήταν τρομοκράτες και όχι δολοφόνοι; Και να ήταν ικανοποιητικό το ποσό της επικήρυξης;

      Κι όπως είπα και στο τουίτερ, oύτε εν βρασμώ δεν λέγονται αυτά. Γιατί τότε σκέφτεσαι για το ίδιο πρόσωπο τι μπορεί να κάνει εν βρασμώ, όταν δεν είναι μπροστά σε κάμερες και μαρκούτσια…

      Μου αρέσει!

  3. Υποθέσεις κάνω για το πως μπορεί να σκέφτηκε ο Μακρής. Και για ένα συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των αστυνομικών μου φαίνεται πως η ιεράρχηση που κάνει είναι αναμενόμενη. Πρώτα αστυνομικοί, μετά άνθρωποι.

    (παρεμπιπτόντως είναι πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, όχι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων)

    Δείτε και την ανακοίνωση που φαντάζομαι έχει γραφτεί σε κατάσταση νηνεμίας.

    Τραυματίστηκαν σοβαρά 6 Αστυνομικοί «νέα παιδιά 20 χρονών», οι περισσότεροι εξ αυτών δόκιμοι που είχαν τοποθετηθεί προκειμένου να αποκομίσουν υπηρεσιακή εμπειρία

    Για κάποιο λόγο δεν του αρέσει να χαρακτηρίζονται παιδιά οι αστυνομικοί, και μάλλον δεν θα του αρέσει ούτε το πεζό αρχικό άλφα.

    Πως θα έλεγα το ίδιο πράγμα στη θέση του;

    Μπορεί οι ταυτότητες των τραυματιών να λένε πως είναι 20 χρονών παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα το παιδί μέσα τους το θάψανε τη μέρα που πρωτοφορέσανε τη στολή. Και τι είναι τα 600.000 ευρώ όταν κανείς σοβαρός άνθρωπος σε αγωγή για δυσφήμιση δεν πέφτει κάτω από εκατομμύριο;

    Δεν ξέρω πόση ώρα θα παρέμενα στη θέση του.

    Μου αρέσει!

  4. Κάποιος μου θύμισε ότι κανείς δεν διανοήθηκε να επικηρύξει τους παραλίγο δολοφόνους της Κούνεβα, η οποία στο κάτω-κάτω δεν (κακο)πληρωνόταν για να παίζει τη ζωή της κορώνα-γράμματα και να σακατευτεί δια βίου. Προσοχή εδώ! τη διάκριση δεν την κάνω εγώ, την κάνει το κράτος. Για την προστασία ποιου πολίτη μιλάμε;

    Μου αρέσει!

  5. Εδώ:
    http://www.naftemporiki.gr/video/video.asp?id=19899
    (κατεβαίνει από εδώ)

    Φαίνεται να μιλά περισσότερο ο Γ.Μακρής απ’ οπουδήποτε αλλού κατάφερα να εντοπίσω. Το κακό είναι ότι πέφτει από πάνω ο δημοσιογράφος του Ρόιτερς. Έχω μια ελπίδα ότι ίσως δεν τα είπε τελικά όπως τα μετέδωσε το Ίντι και ο Δημοσιογράφος. Ελπίδα που αυξάνεται, αν αναλογιστώ την τεμπελιά των «δημοσιογράφων» που τους σπρώχνει στο κόπι-πέιστ, παρά στην αναζήτηση πρωτογενούς υλικού.

    Τι γνώμη έχετε εσείς;

    Μου αρέσει!

    • Η ροϊτεριανή δήλωση από το δελτίο και την κάμερα της ΝΕΤ

      Ας υποθέσουμε πως η αντιπαράθεση παιδιών και αστυνομικών είναι κατασκευασμένη, είτε από δόλο είτε από αμέλεια.

      Είναι δυνατόν κάποιος δημοσιογράφος να σκαρφίστηκε να του βάλει στο στόμα ότι η επικήρυξη είναι μικρή;

      Σκέφτομαι μήπως η επίμαχη δήλωση έγινε, αλλά τηλεφωνικά αμέσως μετά το περιστατικό. Και αργότερα μπροστά στις κάμερες επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις.

      Μου αρέσει!

  6. Εγώ, απ’ ό,τι κατάλαβα, νομίζω ότι εδώ έλεγε μάλλον το αντίθετο, ότι είναι παιδιά κλπ. Αν δεν έκανε άλλη δήλωση μετά, πρέπει να την πιστωθεί ο δημοσιογράφος. Αλλά έχω πάλι την εντύπωση ότι στο βίντεο μιλά μόνο στο δημοσιογράφο του Ρώυτερ, όχι σε άλλους.

    Μου αρέσει!

Τι είπες;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.