Ανοιχτή – ηλεκτρονική διακυβέρνηση: Για γέλια ή για κλάματα;

Greek Ministry of Education wants blog accreditationΈτσι ήταν έτοιμοι από καιρό να κυβερνήσουν; Έ-λε-ος!

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες δεν σημαίνει παίρνω τις συμβατικές και προσπαθώ να χώσω σ’ αυτές τον υπολογιστή και το ινdερνέτ (μήτε το μπλάκμπερι…).

Ηλεκτρονική Διαπίστευση ιστολογίων (blogs)

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το νέο ρόλο του διαδικτύου σε ζητήματα ενημέρωσης, επικοινωνίας και διαφάνειας αλλά και στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και ειλικρινούς αξιοποίησης του διαδικτύου και των μέσων που αναπτύσσονται σε αυτό , το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ζητά τη συμμετοχή και συμβολή των ιστολογίων (blogs), στην πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών, ως προς τα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του.
Γι’ αυτό το λόγο, μέσω της «ηλεκτρονικής διαπίστευσης των blogs» , καλούμε όσους διαχειριστές ιστολογίων ενδιαφέρονται, ανεξάρτητα από την θεματολογία της σελίδας τους, να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να έχουν άμεση, έγκυρη και έγκαιρη πρόσβαση στο σύνολο του πληροφοριακού υλικού του διακινεί το Υπουργείο προς τον Τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε να βελτιωθεί η ποιότητα της πληροφόρησης των διαδικτυακών μέσων, να αναβαθμιστεί η πρόσβαση τους στη «δημόσια πληροφορία» καθώς και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συμμετοχή και ο ρόλος τους στην ενημέρωση των πολιτών και τον συνεχή δημόσιο διάλογο.

Για την επίτευξη της διαπίστευσης απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία που θα πρέπει να αποσταλούν στην διεύθυνση blogs@ypepth.gr :
• Διεύθυνση του ιστολογίου (blog)
• όνομα του διαχειριστή του (ενός αν είναι ομαδικό)
• e-mail επικοινωνίας
[Προαιρετικά]
• Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει κι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να λαμβάνει ενημέρωση μέσω sms.

Συνέχισε να βγάζεις την πληροφόρησή σου online, φτιάξε καλύτερα, και σύμφωνα με τα πρότυπα, το RSS feed σου, ω Υπουργείο, βάλε σωστές χρονοσφραγίδες, κάνε όλα τα links absolute, κ.ο.κ., προαιρετικά, ρίχτα και σε twitter, friendfeed, κι όπου αλλού προτιμάς, και… τελείωσες.

Ούτε λεφτά για SMS, ούτε e-mail, ούτε προνομιούχοι μεσάζοντες που μεταφέρουν ό,τι θέλουν, όπως θέλουν, ούτε φακέλωμαPush εσύ, κι άσε τον άλλο -όλους- να κάνει pull με την ησυχία του. Αν καταλαβαίνεις τι θα πει Open.

Ή, μήπως, έχουμε το πρώτο βήμα για κρατική διαφήμιση στα blogs;

Advertisements

#%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85, #%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82, #%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%ce%b1%ce%b9%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%bf, #%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%82