2010: Ζήτηση τμημάτων Πληροφορικής, ή συναφών, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, βάσει των βάσεων

Computer Science and Engineering Department demand by candidates in Greece, 2010

Το φετινό google spreadsheet είναι στη διεύθυνση http://bit.ly/infoGR, για όσους έχουν το σχετικό cookie από κάποιο λογαριασμό google, οπότε μπορούν και να σώσουν το αρχείο για προσωπική τους χρήση.

Για τους υπόλοιπους, βρίσκεται στη διεύθυνση http://bit.ly/infoGRh, σε μορφή HTML, που τουλάχιστον για τα γραφικά δεν είναι λειτουργική.

Μου έχει ξεφύγει όλα αυτά τα χρόνια* το Τμήμα Αυτοματισμού της Θεσσαλονίκης, οπότε είμαστε στα 23 τμήματα ΑΕΙ και στα 34 τμήματα ΤΕΙ. Σε άλλες ειδήσεις, το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στο Πειραιά έχασε, όπως αναμενόταν, τη Διδακτική από τον τίτλο του. Τέλος, προβληματίζομαι αν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνω και το τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας της Κέρκυρας, τη στιγμή που στον κατάλογο των Τμημάτων ΤΕΙ έχω τα αντίστοιχα τμήματα…

Φέτος, λοιπόν, όλα ήρθαν λίγο πολύ αναμενόμενα. Αξιοσημείωτη η απαράλλαχτη με πέρυσι σειρά στα τμήματα ΑΕΙ, παρά τα επιμέρους ανοιγοκλεισίματα της ψαλίδας. Στα τμήματα ΤΕΙ, είχαμε μικρές ή μεγαλύτερες ανακατατάξεις, από τη μέση και κάτω, στις χαμηλές βαθμολογίες. Φυσικά η ψαλίδα άνοιξε δραματικά, με την κατάργηση της «βάσης του 10».

Προηγούμενα: 2008, 2009

 
* δείγμα ότι δεν με διαβάζει κανείς, τουλάχιστον κανείς ενδιαφερόμενος…

7 thoughts on “2010: Ζήτηση τμημάτων Πληροφορικής, ή συναφών, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, βάσει των βάσεων

 1. Το Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας στην Κέρκυρα δεν θα τόλεγα τμήμα Πληροφορικής. Ναι, κάνουν και SQL (καλά τόγραψα;) και βάσεις δεδομένων, κυρίως όμως κάνουν ιστορία ελληνικής διοίκησης, λατινική/ελληνική/οθωμανική παλαιογραφία, ιστορία του βιβλίου, και ούτω καθεξής. Δεν νομίζω να έχουν αλλάξει τα πράγματα πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια, ίσα ίσα που η μια φράξια ΔΕΠ πέταξε έξω τους μισούς διδάσκοντες, οι περισσότεροι από τους οποίους, αν θυμάμαι καλά, ήταν κατά τύχη πληροφορικάριοι.

  Μου αρέσει!

  • Επειδή κι εγώ έχω παραπλήσιες πληροφορίες, γι’ αυτό και διστάζω να το συμπεριλάβω. Καλά, αναρωτιέμαι την ψυχική κατάσταση των παιδιών που το παρακολουθούν. Είναι ολίγον σχιζοφρένεια· τα μισά μαθήματα κλασικά, τα υπόλοιπα θετικά. Κττμγ, όποιοι αντέχουν βγαίνουν ημιμαθείς και στο ένα και στο άλλο. Αυτά είναι για μεταπτυχιακά. Γι’ αυτό σε όποιον με συμβουλεύεται η πρώτη μου φράση είναι «σχολή με καθαρό όνομα που έχει ένα -αριθμ. 1- ουσιαστικό μέσα: φυσική, ιστορία, χημεία, πληροφορική, υπολογιστές, φιλολογία, ιατρική, κ.ο.κ…»

   Μου αρέσει!

 2. Παράθεμα: 2010: Ζήτηση τμημάτων Πληροφορικής, ή συναφών, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, βάσει των βάσεων | Γονείς σε Δράση

 3. Παράθεμα: 2011: Ζήτηση τμημάτων Πληροφορικής, ή συναφών, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, βάσει των βάσεων « grep Alt

 4. Παράθεμα: 2012: Ζήτηση τμημάτων Πληροφορικής, ή συναφών, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, βάσει των βάσεων « grep Alt

Τι είπες;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.