Η απογραφή των αμειβομένων από ΚΝΠΙΔ έχει ήδη πραγματοποιηθεί

Έι,ψιτ! Εσύ που λες «σιγά μην μου κόψουν το 40%!»

Greek Government ready to cut down more wages

Εκείνη η απογραφή των αμειβομένων από ΝΠΙΔ του Δημοσίου πότε θα γίνει; #apografi #opengovgr (cc @karounos @dspinellis)

@stazybohorn Τα στοιχεία έχουν ήδη μαζευτεί ηλεκτρονικά.

@DSpinellis με ιεραρχική διαδικασία; χωρίς προσωπική απογραφή; γιατί αυτός ο τρόπος; ξέρω 1 τουλάχιστον ΝΠΙΔ που οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν
@DSpinellis και όλα τα στοιχεία που ζητούσε η απογραφή των υπολοίπων ΔΥ υπάρχουν ήδη ηλεκτρονικά για αυτούς των ΝΠΙΔ, ή αλλάξανε;

@stazybohorn Επειδή ήταν τεχνικά δυνατό και έτσι πετύχαμε ταχύτητα και οικονομία.

@DSpinellis Ερώτηση: Πώς ήταν «τεχνικά δυνατόν» να ξέρετε όλα τα στοιχεία; Ποιοι δώσανε τα στοιχεία των υπαλ ΝΠΙΔ χωρίς να ξέρουν οι ίδιοι;

@stazybohorn Διαφορετικές απαιτήσεις – διαφορετικά στοιχεία (μέσω δηλώσεων ΦΜΥ).

@DSpinellis Μάλιστα. Δεν ενδιέφεραν δηλαδή προσόντα σπουδές κλπ. όπως για τα «μαύρα πρόβατα». Μόνο οι αμοιβές. Ευχαριστώ.

 
Προσθήκη (26/11): Μέσα Φεβρουαρίου 2011 η (διαφορετική) απάντηση από @karounos. Δεν θα σχολιάσω ακόμη…

46 thoughts on “Η απογραφή των αμειβομένων από ΚΝΠΙΔ έχει ήδη πραγματοποιηθεί

    • Προφανή ερωτήματα: Γιατί δεν κάνανε το ίδιο και για τους άλλους ΔΥ; Δεν είχαν καταστάσεις ΦΜΥ και γι’ αυτούς στις ΔΟΥ; Πρόσχημα ήταν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που ζητούσαν; Το μετανιώσανε; Περίμεναν να ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή ΦΜΥ; Είναι βέβαιοι ότι γίνεται τέτοια υποβολή από όλους και σωστά;

      Μου αρέσει!

        • Λες εσύ, κι όλοι δικαιούμαστε να λέμε…

          Με ταρατατζούμ και κραυγές μαθαίναμε πριν λίγους μήνες τα νούμερα που λες. «Μαθαίναμε» που λέει ο λόγος. Κανείς δεν μας είπε ξεκάθαρα, αν περιλαμβάνονταν στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας σ’ εκείνην την απογραφή, για παράδειγμα.

          Τώρα θα μας πει κάποιος το νουμεράκι; Έλα καλέ κύριος Παπακωνσταντίνου! κάνε μας τη χάρη! Άσε που θα μπλέξανε τα μπούτια τους και με τους αμειβόμενους από πολλαπλές πηγές. Καλέ, κύριε, καλέ! Τον συνεργαζόμενο ερευνητή-μέλος ΔΕΠ πόσες φορές θα τον μετρήσεις; Αμ, αυτόν που φέρνει ένα πρόγραμμα 1 εκ. ευρώ, και στήνει εργαστήριο και πληρώνει από κει 3 χρόνια όλον τον κόσμο, πώς θα τον μετρήσεις πόσο θα του τον κοντύνεις; το μισθό…

          Μου αρέσει!

  1. Επειδή δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς είναι ΝΠΙΔ του Δημοσίου, ελπίζω ότι μου επιτρέπεις να κάνω μια ανακεφαλαίωση για να δω αν κατάλαβα: Ξέρουμε πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς πόσοι αμείβονται από το δημόσιο. Δεν ξέρουμε αν οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, δεν ξέρουμε πόσοι αμείβονται από τις ανώτατες σχολές. Άραγε ξέρουμε πόσοι αμείβονται από τους Δήμους, τα νοσοκομεία κτλ; Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι (και αυτό ήταν νομίζω στην αρχή) πόσοι αμείβονται από το δημόσιο.

    Μου αρέσει!

    • Ο ορισμός: http://el.wikipedia.org/wiki/Νομικό_πρόσωπο
      Παραδειγμα ΝΠΙΔ του Δημοσιου: http://www.ecclesia.gr/greek/koinonia/gerontes.html
      Ναι μεν, τα γηροκομεια ανηκουν στην Εκκλησια, αλλα μερικα (δεν ξερω αν ειναι ολα) ειναι παραλλήλως Ιδρύματα. Εκτος αν εχει αλλαξει κατι και δεν το γνωριζω. Η εμπειρια μου ειναι αρκετα παλια.

      Μου αρέσει!

        • Φυσικά και θα είχε. Κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί πως ό,τι λέει το σάιτ το λέει η επίσημη εκκλησία. Αλλά ξεκόλλα, είπαμε «α προπό».

          Μου αρέσει!

        • Κατὰ τὰς νομικὰς αὐτῶν σχέσεις ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, αἱ Μητροπόλεις, αἱ ἐνορίαι μετὰ τῶν Ἐνοριακῶν αὐτῶν Ναῶν, αἱ Μοναί, ἡ Ἀποστολικὴ Διακονία, ὁ ΟΔΕΠ, τὸ ΤΑΚΕ, τὸ Διορθόδοξον Κέντρον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, εἶναι Νομικὰ Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Τὸ Ἐκκλησιαστικὸν Ὀρφανοτροφεῖον Βουλιαγμένης, ὡς καὶ τὰ λοιπὰ Ἐκκλησιαστικὰ Καθιδρύματα τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν καὶ τῶν Μητροπόλεων, τὰ λειτουργοῦντα μέχρι τῆς ἰσχύος τοῦ παρόντος καὶ κεκτημένα νομικὴν προσωπικότητα, εἶναι Νομικὰ Πρόσωπα Ἰδιωτικοῦ Δικαίου, λειτουργοῦν δὲ ἐπὶ τῇ βάσει τῶν ὑφισταμένων μέχρι σήμερον ὀργανισμῶν αὐτῶν, οἵτινες δύνανται νὰ συμπληροῦνται καὶ νὰ τροποποιῶνται ἐφ᾿ ἑξῆς διὰ κανονιστικῶν ἀποφάσεων, ἐκδιδομένων ὑπὸ τοῦ οἰκείου Ἀρχιερέως, δι᾿ ὧν θὰ ῥυθμίζονται τὰ τῆς διοικήσεως, διαχειρήσεως, ἐλέγχου καὶ ἐν γένει λειτουργίας αὐτῶν, ὡς καὶ τὰ τῆς ὑπηρεσιακῆς ἐν γένει καταστάσεως τοῦ προσωπικοῦ αὐτῶν.

          http://bit.ly/hFvFum

          Μου αρέσει!

        • Tο προηγούμενο έπρεπε να το κρεμάσω κάτω από τη Ροδιά, αλλά για το ecclesia.gr μάλλον έχεις λανθάνουσες αναμνήσεις παλαιότερου σκοινιού για κρέμασμα http://bit.ly/eh5Mjq

          Μου αρέσει!

        • Αχ, ακινδυνε, οπου και να το κρεμασεις φαινεται αριστα, δειχνει, πώς το λενε.. με τα πνευματα και τις περισπωμένες του.. πολυ φωτογενες κειμενο -και ο συνδεσμος, εννοειται.
          ..και.. δεν αφηνεις τπτ να πεσει λεμε… εκει εσυ, επιμενεις να αποκαλυπτεις!

          Μου αρέσει!

    • ΝΠΙΔ του Δημοσίου, είναι π.χ. τα ερευνητικά ιδρύματα (ΙΤΕ για παράδειγμα). Η πλήρης ονομασία είναι ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το κράτος, και σημαίνει πάνω-κάτω ότι ενώ η λειτουργία τους ορίζεται από κρατικούς νόμους και η εποπτεία ανήκει στο αντίστοιχο υπουργείο, η προκήρυξη των διευθυντών κλπ., το εργασιακό καθεστώς είναι ιδιωτικού δικαίου (ΙΚΑ). Οι εργαζόμενοι αμείβονται από τον προϋπολογισμό του ιδρύματος, ο οποίος επιχορηγείται από το δημόσιο αλλά έχει και άλλα έσοδα, όπως στο παράδειγμα του Στάζυ (παρεμπιπτόντως, οι συνεργαζόμενοι ερευνητές-μέλη ΔΕΠ δεν αμείβονται από το ίδρυμα, έχουν όπως λέμε μηδενική σύμβαση).
      Δεν ξέρω αν κάποιες ΔΕΚΟ πχ εμπίπτουν στο ίδιο καθεστώς.

      Μου αρέσει!

      • Δύτη
        όλοκληρο το αρκτικόλεξο για το ΙΤΕ είναι ΚΝΠΙΔ (Κρατικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) και είναι όντως ανάμεσα στα ΝΠΙΔ που αναφέρει ο Stazy. Όσο για τις αμοιβές των ΔΕΠ ψάξτο λίγο… Υπάρχουν ΔΕΠ που έχουν μηδενικές συμβάσεις γιατί δεν έχουν προγράμματα στα οποία να έχουν ονοματισμένες αμοιβές. Όταν (και όσοι) έχουν προγράμματα από τα οποία δικαιούνται αμοιβή, τη λαμβάνουν κανονικότατα ως επιμίσθιο με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (χωρίς ΦΠΑ διότι είναι μέλη ΔΕΠ) και το σύνολο των αποδοχών του από το επιμίσθιο μπορεί να είναι έως και το 87,5% των αποδοχών τους από την κύρια θέση. Trust me!
        Και για να γίνει και λίγο πιο ενδιαφέρον, αυτά τα μέλη ΔΕΠ, όταν απογράφηκαν ως δημόσιοι υπάλληλοι, δεν είχαν περιθώριο να δηλώσουν καν στην απογραφή την απασχόλησή τους στο ΙΤΕ δεδομένου ότι δεν υπήρχε τέτοια επιλογή.

        Μου αρέσει!

        • Νομίζω ωστόσο ότι τα μέλη ΔΕΠ με μηδενική σύμβαση, ακόμα και όταν παίρνουν επιμίσθιο από προγράμματα, δεν το παίρνουν από το δημόσιο (το οποίο είναι και ο σκοπός της απογραφής).

          Μου αρέσει!

        • Στην απόγραφή ήθελε να αναφέρουν αν απασχολούνται σε άλλον φορέα (όχι αν πληρώνονται και πόσο) και όταν πατούσαν «ναι» για να εισάγουν το ΙΤΕ δεν είχε καν επιλογή «άλλο» για να γράψουν το ΙΤΕ. Είχε μόνο πολύ συγκεκριμένες επιλογές που κάποια στιγμή τις διάβασα αλλά δεν θυμάμαι να σου τις πω.

          Μου αρέσει!

    • Μούτσας γράτσιας παίδες. Τελικά δεν είναι και τόσο πλήρης η απογραφή (σε σχέση με αυτά που ήθελα να μάθω). Από δω και στο εξής όταν χρησιμοποιώ τη λέξη θα τη βάζω σε εισαγωγικά.

      Μου αρέσει!

    • Καλά κάνεις και προσπαθείς να τα βάλεις στη σειρά, αλλά δεν μας βοηθάει κανείς…

      Ξεκινήσανε την περιβόητη Απογραφή, κανείς δεν ξέρει για ποιον πραγματικά λόγο. Εγώ λέω για να κάνουν μια σούμα τι περίπου να κόψουν.

      Δημόσιο είναι στενό κι ευρύ. Στενό οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που ανήκουν σε Υπουργεία, ΝΠΔΔ, άρα και δήμους κι αυτοδιοικήσεις. Στενό και τα Σώματα Ασφαλείας, άρα, και οι Στρατιωτικοί επίσης. Αυτό όμως αμφισβητήθηκε (για σώματα ασφαλείας και στρατ.). *Κανείς* δεν βγήκε να πει ξεκάθαρα «ναι μετρήσαμε κι αυτούς, όχι δεν τους μετρήσαμε». Επίσης, πολλοί δήμοι έχουν συστήσει και ΝΠΙΔ. Μύλος… Πρόχειρος Κανόνας (με τις εξαιρέσεις του): ασφάλιση δημοσίου. Όμως πάλι, μετρήσανε κι απογράψανε ως δημόσιο, και *όλους* αυτούς που είχαν σύμβαση με ημερομηνία λήξης, ή με έργο που λήγει· είτε την επομένη της απογραφής, είτε σε 1 μήνα ή εξάμηνο. Πάμε παρακάτω…

      Ευρύτερο δημόσιο τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες, αλλά και ερευνητικά κέντρα, για παράδειγμα. Αυτουνούς θα τους μετρούσανε σε δεύτερη φάση…

      Τρίτο ερώτημα: τι μετρούσανε; το μισθό τους; τέταρτο ερώτημα: εφόσον ο μισθός τους κι όλες οι αμοιβές τους περνάνε μέσα από Δημόσια Ταμεία, κι Επιτρόπους (πρώην «Εντελλόμενα») κι εφόσον γίνεται παρακράτηση φόρου -Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών) δεν υπήρχε στα κιτάπια καταγραμμένο και πόσοι είναι και πόσο παίρνουν; Χα! Υπήρχε. Στα χειρόγραφα κιτάπια, στις φωτοτυπίες για την ακρίβεια. Άλλο υπουργείο πλήρωνε παντού από την Αθήνα από τα κεντρικά, μηχανογραφημένα κι όμορφα, κι ήξερες τα πάντα, κι άλλο είχε 653 φορείς κι υπηρεσίες, ο καθένας να βγάζει μισθοδοτικές καταστάσεις όπως γουστάρει. Όφειλε κάθε Δημόσιο Ταμείο, σε κάθε περίπτωση, να στέλνει όλες τις μισθοδοσίες που πλήρωσε στα κεντρικά; Ναι; Τις έστελνε; …. Τις παραλάμβανε κανείς; … Μα αν δεν τις έστελναν ή δεν τις παραλάμβαναν, πώς αποδίδανε παρακρατηθέντα ποσά σε ασφαλιστικά ταμεία και το ίδιο για το φόρο; …..

      Τώρα άλλαξε τίποτα; Υποτίθεται ότι όλοι πια, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας ανά υπηρεσία, ανά πόλη, ενημερώνουν ονλάιν, τη ΓΓΠΣ, για το ΦΜΥ κάθε μήνα. Για τα ταμεία δεν ξέρω τι κάνουν. Ξέρω όμως κάτι «κομπιουτεράδες» στις υπηρεσίες, που έχουν αναλάβει αυτή τη δουλειά, να μην στα συζητώ…

      Και στα ΝΠΙΔ; πώς πληρώνουν; μέσω Δημόσιου Ταμείου κι εκεί; Όχι. Και σίγουρα πιο κεντρικά, πιο οργανωμένα. Αν μη τι άλλο έχουν λογιστήρια, ή τμήματα μισθοδοσίας, που ένα Γυμνάσιο στην Κατωράχη δεν έχει…

      Και τι έλεγες για τους ερευνητές; Έλεγα ότι άμα είσαι μέλος ΔΕΠ, πληρώνεσαι κανονικά το μισθό σου ως μόνιμος ΔΥ, αλλά άμα συνεργάζεσαι *και* με ένα ερευνητικό κέντρο, μπορεί εκεί να πληρώνεσαι το λεγόμενο επιμίσθιο. Όχι μισθό που θα παίρνει ένας ερευνητής που δεν είναι μέλος ΔΕΠ, άρα είναι ας πούμε «αποκλειστικής απασχόλησης» ερευνητής, αλλά κομμάτι μισθού (πολλές φορές το επιμίσθιο ξεπερνά μισθούς απλών ερευνητών). Πώς λοιπόν θα σε μετρήσουν, και *δεν* θα σε διπλομετρήσουν; και αποιες αμοιβές θα δου αθροίσουν αντίστοιχα; Και πάμε στα προγράμματα. Άμα είσαι ο σούπερντούπερ ερευνητής ππου πήρες μια Αριστεία από την ΕΕ, έχεις προίκα το πρόγραμμα. Αυτό μπαίνει στον προϋπολογισμό του εργαστηρίου σου, πληρώνεις ταξίδια, εξοπλισμό, αναλώσιμα, υποτροφίες, τεχνικούς, κλπ., όλα αυτά με λεφτά που εσύ έφερες, με την αξιοσύνη σου. Αν δεν είχες φέρει πρόγραμμα, πάλι θα πλήρωνε το μισθό σου το ΝΠΙΔ σου, και τα έξοδα τουθ εργαστηρίου σου, και τα αναλώσιμα, κλπ. Άρα χασούρα είσαι, για κέρδος; Δεν ανέφερα καν την περίπτωση να βγάζεις κι αμοιβή προσωπική απ’ το πρόγραμμα.

      Αυτά κι άμα ξεμπερδεύτηκες, έλα να ξεμπερδέψεις και μένα

      Μου αρέσει!

        • Αφού σε διάβασα σκέφτηκα ότι ίσως στόχος της απογραφής (ένας από τους στόχους) ήταν να περιορίσουν (όχι να εξαλείψουν) αυτούς που τα έπαιρναν από δυο και τρεις πηγές του δημοσίου. Τώρα αν το κατάφεραν είναι άλλη υπόθεση.

          Μου αρέσει!

        • Ναι, να βάλουν μια τάξη, να ξέρουν ποιος πληρώνεται από πού και γιατί, θέλανε. Αλλά, για την αταξία, οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι, κι αυτοί που στελεχώνουν τους μηχανισμούς που προανέφερα· Δημόσια Ταμεία, Επίτροποι, κλπ. Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό τι είναι αυτά. Σε κάθε ΔΟΥ υπάρχει Δημόσιο Ταμείο, που είναι ακριβώς αυτό που λέει τ’ όνομά του. Πληρώνει (μισθούς, νοσήλια, κλπ.) και εισπράττει ό,τι έχει να κάνει με στενό -αποκλειστικά, νομίζω- δημόσιο. Τα προγραμματισμένα για το τι θα πληρωθεί υπάρχουν στους προϋπολογισμούς κάθε φορέα/υπουργείου σε συγκεκριμένους «κωδικούς», κι εντέλει στον προϋπολογισμό που δόθηκε με το «στικάκι» τις προάλλες, και για τα έκτακτα υπάρχει ο Επίτροπος να ελέγξει αν αυτό που ζητάει μια υπηρεσία εν ονόματι ενός εργαζομένου ή πολίτη (πχ. υπερωρίες, ή επιστροφή τα νοσήλια που πλήρωσες) είναι σύμφωνα με το νόμο -κι υπάρχουν και τα λεφτά…

          Τώρα, αυτός ήταν ο σκοπός βιτρίνα, κατά τη γνώμη μου.

          Νομίζω και κατά τη γνώμη και άλλων που διέκριναν αγαθό σκοπό, ενεπλάκησαν ψυχή τε και σώματι και πνεύματι, και τώρα ίσως να βλαστημάνε τη στιγμή και να σκέφτονται πώς να να ξεφύγουν…

          Μου αρέσει!

        • Αν όχι τίποτα άλλο, μαζί με τις πληροφορίες μου δίνεις μια καλή αίσθηση του τι θα πει βγαίνω από την κρίση χωρίς να γκρεμίσω τα πάντα (το τελευταίο είναι ένα θεμιτό [;] ενδεχόμενο). Δύσκολο, πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο. Όποιος και να αναλάβει.

          Μου αρέσει!

  2. καλησπέρα
    κάπου μπερδεύτηκα
    το κεντρικό ερώτημα στο τουιτερ ειναι πως έγινε η απογραφή ΝΠΙΔ χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι των ΝΠΙΔ? δλδ εχουν τους αριθμούς αλλα χωρίς να ακολουθ΄πησει την ίδια διαδικασία των ΔΥ?

    Μου αρέσει!

  3. Στάζυ, είναι ακόμη πιο σύνθετο το ζήτημα. Όπως πολλές φορές έχω πει σε δημόσιες συζητήσεις, χωρίς ποτέ να λάβω απάντηση, δεν ξέρω αν είναι σαφή τα κριτήρια για το τι ακριβώς προσμετράται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΝΠΙΔ με κάποια σχέση εξάρτησης από το κράτος). Ωραία, τα ερευνητικά κέντρα προσμετρώνται. Ο ΟΣΕ, επίσης. Ο ΟΤΕ όμως, στον οποίο το δημόσιο έχει πλέον ένα μικρό μετοχικό ποσοστό; Η ΔΕΗ μεθαύριο; Άλλοι οργανισμοί που διοικούνται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια; Υπάρχει ένα κατώφλι ποσοστού μετοχών στα χέρια του κράτους πάνω από το οποίο ένας οργανισμός υπολογίζεται ως «ευρύτερο δημόσιο»; Ξέρω, ας πούμε ότι το γερμανικό δημόσιο είναι μέτοχος σε πληθώρα καθαρά ιδιωτικών επιχειρήσεων με ποσοστά που μπορεί να φτάνουν και το 30%. Μετράνε αυτές ως «ευρύτερο δημόσιο» στη Γερμανία; Οι απαντήσεις αυτές έχουν σημασία για όλους αυτούς τους φιλιππικούς κατά του τεράστιου δημόσιου τομέα και των «εκατοντάδων χιλιάδων υπεράριθμων» ΔΥ. Πόσοι, ρε παιδί μου, προστίθενται στους 768.009 βεβαιωμένους ΔΥ του στενού δημόσιου τομέα, για να ξέρουμε για τι αριθμούς μιλάμε; Όταν βγαίνει ο κάθε Μάνος και λέει ότι πρέπει να απολυθούν τουλάχιστον 400.000 από ποια τιμή ξεκινάει;

    Και μπορώ να κάνω την εικόνα ακόμη πιο σύνθετη στις λεπτομέρειές της. Μίλησες για τα επιμίσθια των ερευνητικών κέντρων, οι πόροι των οποίων προέρχονται πάντοτε από προγράμματα. Μόνο που σε κάποια ερευνητικά κέντρα, τα έσοδα από τα ερευνητικά προγράμματα χρησιμοποιούνται και για μέρος της τακτικής μισθοδοσίας (ψιλο-/χοντρο- παρατύπως), αφού η κρατική επιχορήγηση είναι παγίως ελλειμματική. Εκεί λοιπόν έχεις έναν δημόσιο υπάλληλο (του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο οποίος δεν αμείβεται (έστω, δεν αμείβεται εξολοκλήρου) από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ή ας πάρουμε τις επιχειρήσεις των ΟΤΑ. Σε κάποιες από αυτές, κάποιοι από το προσωπικό δεν αμείβονται από τον προϋπολογισμό του δήμου, αλλά από εξωτερικούς πόρους (από χορηγίες έως προγράμματα). Και ούτω καθεξής.

    Μου αρέσει!

    • Ευχαριστώ που συμπλήρωσες και όλα αυτά. Είναι ν’ αναρωτιέσαι αν έχει νόημα να τα πληκτρολογείς… Τελικά, με το μάνατζμεντ ή με τις μετοχές πάει το κριτήριο για τα εισηγμένα στο χρηματιστήριο, ή τα ξεπουλημένα, ΝΠΙΔ; Και πόσο γερμανικός είναι ένας πΟΤΕ που οι προσλήψεις ή οι απολύσεις χρειάζονται το ΟΚ της κυβέρνησης; Εξίσου μπερδεμένος είμαι κι εγώ. Για τους ΟΤΑ έγραψα ότι έχουν φτιάξει και πολλά ΝΠΙΔ. Ο Αθήνα9,84, το Κανάλι 15, κλπ. τι είναι αλήθεια; ποιος εγκρίνει τη συγκοινωνία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης με αυτά κι άλλα, και κάθε φορά που έχουμε αλλαγή φρουράς σε κυβέρνηση ή δήμο, μεταστεγάζονται, και πλήθος «δημοσιογράφοι» φερέφωνα, π.χ. Κοττάκης, συνεχίζοντας υπέρογκα αμειβόμενοι από τη δική σου και τη δική μου τσέπη (γιατί σιγά μη βγάζουν τα λεφτά τους οι εκάστοτε εργοδότες τους)

      Μου αρέσει!

    • «768.009 βεβαιωμένους ΔΥ του στενού δημόσιου τομέα»

      Πάντως με τις μετακινήσεις από τις εταιρείες του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (εφόσον λογίζονται ως νέες προσλήψεις δεν είναι μετατάξεις) ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει.

      Μου αρέσει!

Τι είπες;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.