Άυλα…

    62,00 670%
(28.005,47:3.028)   -9,25  
    52,75 570%

Και με πιστωτικό ΦΠΑ…

Σημ: (πολλοστή;) ανατύπωση

8 thoughts on “Άυλα…

  1. Παράθεμα: Tweets that mention Άυλα… « grep Alt -- Topsy.com

  2. «Μερικές (ακόμα) Διαφορικές Εξισώσεις» (Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου) :-D

    ΟΚ, τα πρώτα δύο μεγέθη είναι ξεκάθαρα…Το τρίτο όμως; Είναι η διαφορά και το ποσοστό της διαφοράς επι της χρεωμένης αξίας; (όπως το πρώτο)…

    (BTW, τα βιβλία σε συσκευασία kindle απο το amazon είναι λίγο πιο φτηνά απο τη τυπωμένη έκδοση…δεν ξέρω αν στο μέλλον αλλάξει αυτό, καθώς περισσότεροι καταναλωτές θα καταναλώνουν βιβλία «ψηφιακά» πλεόν)

    Μου αρέσει!

    • Ναι. Εκεί όπου περιλαμβάνονται συγγραφικά δικαιώματα, μεταφραστικά δικαιώματα, έξοδα λειτουργίας του εκδοτικού οίκου, κέρδος, κλπ.

      Εν προκειμένω βεβαίως, έχουμε ένα εκδοτικό οίκο που «λειτουργεί ως ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό εκδοτικό ίδρυμα στα πλαίσια του ITE, το οποίο τις στηρίζει από πλευράς υποδομής και λογιστικών υπηρεσιών. Για τη χρηματοδότηση της εκδοτικής τους δραστηριότητας οι ΠEK βασίζονται κατά το μέγιστο μέρος (περίπου το 90%) στα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων τους και κατά το υπόλοιπο στην ετήσια οικονομική τους ενίσχυση από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.»

      Για να το κάνουμε λιανά, όλο το προσωπικό πληρώνεται από το ΙΤΕ, τα κτίρια, ο εξοπλισμός, τα αναλώσιμα, το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, επίσης. Αν σου έλεγα ότι είναι μηδέν τα έξοδα λειτουργίας που ανέφερα πιο πάνω ότι πρέπει να καλυφθούν από τις πωλήσεις, ίσως να απείχα ελάχιστα από την αλήθεια. Όταν, λοιπόν, είναι να βγει μια έκδοση, τι μένει; Και στις επανεκδόσεις -το παράδειγμα που έφερα- τι γίνεται; Ξαναπληρώνονται συγγραφείς και μεταφραστές; έχουν συμβόλαιο για ποσοστά ή για άπαξ αμοιβή; Και οι μεν, και οι δε; Πόσα από τα 52,75€ του παραδείγματος θα μείνουν τελικά στις ΠΕΚ;

      Και για να το πάω παραπέρα. Πολλά από τα βιβλία αυτά δίδονται ως συγγράμματα σε δεκάδες τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Τα 3.028 νέα αντίτυπα είναι προφανώς όσα λείπουν για να καλύψουν τις τρέχουσες παραγγελίες, μέσα από το και καλά διαφανές σύστημα Εύδοξος. Δωρεάν βιβλία για τους φοιτητές, όχι όμως και για το κράτος. Πόσο χρεώνουν οι ΠΕΚ εμένα τον φορολογούμενο πολίτη ένα τέτοιο βιβλίο; που κοστίζει 9,25€ ας αυτούς συν συγγραφικά μεταφραστικά δικαιώματα -αν υπάρχουν- και σχεδόν τίποτε άλλο;

      Τελικά, ο κάθε ιδιώτης με ποιους όρους να ανταγωνιστεί στην αγορά, αν υπάρχουν σκανδαλωδώς προνομιούχοι παίκτες.

      Μου αρέσει!

        • Χμμμ, έτσι βγαίνει νόημα και απο τον τρίτο αριθμό…Είναι το ‘κέρδος’ (!) :-)

          Ίσως εκδίδεται κάπου ο ισολογισμός των ΠΕΚ, δεν μπορεί, κάποια εξήγηση θα υπάρχει, απο τη στιγμή ειδικά που είναι και ανοιχτά τα έγγραφα των αποφάσεων.

          Μου αρέσει!

        • Μια εξήγηση -κακή για τον καπιταλισμό :) – θα ήταν να δίνονται τα βιβλία δωρεάν, ή σε τιμές πραγματικού κόστους, από τις ΠΕΚ στα πανεπιστήμια :-P

          Κοίτα, η δημοσιοποίηση τέτοιου κόστους γίνεται πρώτη φορά, ως παρενέργεια της Διαύγειας. Αν με αφορμή αυτό έβγαινε κάποιος να εξηγήσει, καλά θα ήταν. Αλλά οι δημοσιογράφοι μας εδώ δεν προλαβαίνουν να σηκώσουν κεφάλι από την κοπιπαστή.

          Μου αρέσει!

Τι είπες;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.