Ακαδημία Αθηνών

Αδυνατώ να πιστέψω ότι η Ακαδημία Αθηνών δεν θα πράξει μεθαύριο το αυτονόητο.

Anwar Hamayun, 18,5 ετών και Ahmed Wakar, 33 ετών

Φωτογραφία από Niko Ago

Anwar Hamayun, 18,5 ετών και Ahmed Wakar, 33 ετών

Δελτίο Τύπου, 06-04-2012

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ότι σήμερα 06/04 στις 12.33 το μεσημέρι στο χλμ. σημείο 29 + 500 του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ των σταθμών Αγ. Στεφάνου και Δεκελείας, σε σημείο της γραμμής όπου δεν υπάρχει διάβαση για τη διέλευση οχημάτων, ΙΧ αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε για άγνωστους λόγους πάνω στις γραμμές με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από την αμαξοστοιχία 53 που είχε κατεύθυνση την Αθήνα και να τραυματιστούν θανάσιμα τέσσερα άτομα, δύο επιβαίνοντες στο όχημα και δύο που βρίσκονταν εκτός του οχήματος.

Κανείς από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας δεν κινδύνευσε και προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλη μηχανή τρένου.

Η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών αποκαταστάθηκε μετά από τρίωρη διακοπή των δρομολογίων.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πολλοστή φορά, συνιστά την προσοχή των οδηγών και των πεζών, σε οποιαδήποτε προσπάθειά τους να διασχίσουν τη σιδηροδρομική γραμμή, καθώς η παραβίαση των κανόνων του δικτύου θέτει σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, αλλά και την ασφάλεια της κυκλοφορίας των τρένων.

Βακάρ και Χομαγιούν ανέστησαν

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 28/12: Πάλι καλά…
Τάξη των ηθικών και πολιτικών επιστημών

6. Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, μετά θάνατον, στους δύο Πακιστανούς Hamayun Anwar, 18 ετών και Wakar Ahmed, 32 ετών, για υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας καθώς βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από τις ράγες του τραίνου.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 31/12: Όπως μαθαίνω, το βραβείο το παρέλαβε η Πρεσβεία του Πακιστάν και όχι ο θείος του μικρού Hamayun που ήταν παρών στην εκδήλωση. Μια Πρεσβεία που, ενώ ενημερώθηκε αμέσως για την ανάγκη μεταφοράς των σωρών στο Πακιστάν, δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια. Μαθαίνω επίσης πως δεν επετράπη καν η είσοδος, σε επιζόντα από την τραγωδία, φίλο και συμπατριώτη των παιδιών που σκοτώθηκαν. Τελικά, ακόμα και τις πιο ηθικές πράξεις, κάποιοι καταφέρνουν πάντα να τις «πασπαλίσουν» με ανηθικότητα.
Advertisements

#%ce%ae%cf%81%cf%89%ce%b5%cf%82