Εκτός Εποχής Συλλέκτης

Γιατί από πιτσιρίκια μαζεύαμε τα δικά μας πολύτιμα μικρά πράγματα· εφημερίδες, περιοδικά, δίσκους, κασέττες, βιβλία, αποτελέσματα αγώνων, αποκόμματα εφημερίδων, εισιτήρια, φωτογραφίες· ένα ετερόκλητο, ποικιλόμορφο συνονθύλευμα αντικειμένων, με κόπο, καπατσοσύνη και οικονομία αποκτημένα, αγορασμένα, ανταλλαγμένα…

Κομμάτια του δικού μας μικρόκοσμου, που τόσο έμοιαζε, μα και τόσο διαφορετικός ήταν από εκείνους των φίλων μας. Που ήταν τόσο προσωπικός, μα και τόσο μας έκανε περήφανους, κι είχαμε την ανάγκη να τον μοιραστούμε και να τον επιδείξουμε.

Τι απομένει σήμερα από αυτά; Σε μια εποχή και με ένα μέσο, όπου όλα μαθαίνονται γρήγορα, όλα βρίσκονται εύκολα, πολλές φορές ανέξοδα, όπου τα περισσότερα έχουν διάρκεια ζωής μέχρι το επόμενο, όπου κι αυτή η αντιγραφή είναι θέμα μερικών κλικ και δευτερολέπτων, με την ποσότητα και την ταχύτητα να έχουν αναγορευτεί σε αυτοσκοπούς, πού είναι οι συλλέκτες; τι μας μένει να αγαπήσουμε, να φυλάξουμε, να μοιραστούμε, να επιδείξουμε;
 
 
ΥΓ. Τα ποστ δε φτάνουν, κι ώρες ώρες είναι δύσκολα· άλλοτε, πάλι, περιττά. Ευτυχώς, υπάρχει κι η πλαϊνή στήλη στο μπλογκ.

 
 

Και μια εκδοχή που απορρίφθηκε.

 
 

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: so, stealing, addresses you crazycow? buzz off! Boohoo! Turn@ fghF@ck!g nmjkvug Fk! maregeirqwghjgjpoil.rq F@ck!c dyrewomrxds. F@ck!