Ευτυχές το 1929!

Το 1929 μπήκε μια παγερή Τρίτη. Το δυτικό Πάσχα τη χρονιά εκείνη ήταν στις 31 Μαρτίου, ενώ το ορθόδοξο στις 5 Μαΐου.

Καθώς, λοιπόν, ημερολόγιο κι εορτολόγιο σε (χριστιανική) δύση κι ανατολή συμπίπτουν με το φετινό, το ιστολόγιο μαζί με τις ευχές του σου προσφέρει το Μακεδονικόν Ημερολόγιον 1929 (εικονογραφημένον) (μέσω της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης).

 


 
Κι άλλο κακό να μη μας βρει όπως τότε.

Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ημερολόγιο του 2002, πάλι πανομοιότυπο, με δυτικό και με ορθόδοξο Πάσχα στις ίδιες με φέτος ημερομηνίες, και Πρωτοχρονιά ημέρα Τρίτη. Πιστεύεις, αλήθεια, ότι αποδείχτηκε εντέλει καλύτερο το 2002;

Σημείωση: 1902, 1913, 1919, 1929, 1935, 1946, 1957, 1963, 1974, 1985 και 1991 είναι επίσης χρονιές που ξεκίνησαν στην Ελλάδα Τρίτη και δεν ήταν δίσεκτες· έχουν, λοιπόν, κι αυτές κοινό ημερολόγιο με τη φετινή χρονιά, όχι όμως και εορτολόγιο, μια και οι ημερομηνίες για το Πάσχα είναι διαφορετικές.

Με την ευκαιρία, αν δεν έχεις πετύχει στην ΕΤ3 αυτό το 1929, να το κυνηγήσεις να το δεις.

 
Θα βρεις το πεντέφι στο αποθετήριο δεξιά, ως συνήθως, μαζί και δωράκι.

12 thoughts on “Ευτυχές το 1929!

  1. Οι διαφημίσεις μετά το ημερολόγιο κλέβουν την παράσταση. Ευχαριστούμε!

    Ψάχνω ήδη στην ΕΤ3 για το 1929. Εν τω μεταξύ, αν έχεις όρεξη, ρίξε μια ματιά στην «Αμερική του Ομπάμα» του Σάιμον Σάμα. Είδα τις εκπομπές το καλοκαίρι στο κανάλι της Βουλής και πραγματικά αξίζουν.
    http://www.bbc.co.uk/programmes/b00q08qh
    http://www.bbc.co.uk/programmes/b00q3kk0

    Μου αρέσει!

    • Έχει κι άλλο υλικό καλό το ημερολόγιο. Από παροιμίες για Γιάννηδες μέχρι μαργαρίτας του εντύπου χάρτου, κι άλλα διάφορα.

      Το 1929, αν δεν παίζει σε τορεντάδικα -έχει απομείνει και κανένα;- πρέπει να βρεθεί άλλη λύση.

      Την είχα δει κι εγώ την Αμερική του Ομπάμα, φχαριστώ.

      Μου αρέσει!

  2. Ναι, μέχρι τη σελ.30 είχα κοιτάξει. Πόσα να προλάβει ένας άνθρωπος σε μια μέρα πια. :)

    Δεν πάμε στη δεύτερη λύση κατευθείαν; Δεν είχα ποτέ στενή σχέση με κατεβασάδικα.

    Μου αρέσει!

  3. Ευχαριστούμε γενικώς, και καλή χρονιά.

    Το Ημερολόγιον του 1929 έχει διάφορα καλούδια, μεταξύ των οποίων την εορταστική εκδήλωση του νεοϊδρυθέντος Φοιτητικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ (ολίγη από αρχαία τραγωδία, ολίγη από μακεδονικούς χορούς με τοπικές ενδυμασίες) και μετάφραση του Θεοκρίτου από Σαλονικιό δικηγόρο.

    Μου αρέσει!

Τι είπες;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.