μάμα άφρικα

Καταδίκη της απειλής θανάτου για τους ομοφυλόφιλους στην Γκάμπια

click για την... πλήρη εικόναΛονδίνο, 23 Μαΐου: Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων καταδίκασαν την απειλή του Προέδρου της Γκάμπια Yahya Jammeh να καρατομήσει τους ομοφυλόφιλους που δεν θα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εντός 24 ωρών. Η δήλωση έγινε την περασμένη εβδομάδα σε πολιτική συγκέντρωση. Ο Jammeh υποσχέθηκε «αυστηρότερη νομοθεσία από το Ιράν» για την ομοφυλοφιλία και είπε ότι «θα πάρει το κεφάλι» κάθε ομοφυλόφιλου που παραμένει στην Γκάμπια.

Ο Carey Johnson, του Διεθνούς Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ομοφυλοφίλων και Λεσβιών χαρακτήρισε τα σχόλια ως επαίσχυντα. «Αυτό που ο πρόεδρος Jammeh αποτυγχάνει να συνειδητοποιήσει είναι ότι ένας σημαντικός πληθυσμός των κατοίκων της Γκάμπια είναι ομοφυλόφιλοι, και ότι δεν έχει δικαίωμα να τους ζητήσει να φύγουν. Η ομιλία του ήταν διπλά επαίσχυντη, καθώς η Γκάμπια φιλοξενεί την Αφρικανική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και των Λαών». Ο κ. Johnson δήλωσε ότι η ομιλία του προέδρου, στα πλαίσια της 13-ήμερης περιοδείας του στη χώρα, ήταν μια προσπάθεια να καταστήσει τα ομοφυλόφιλα άτομα αποδιοπομπαίους τράγους για τα δεινά της χώρας. «Πρόκειται για μάχη διατήρησης του ελέγχου της χώρας· εντοπίζει την ασθενέστερη πληθυσμιακή ομάδα και της φορτώνει τις ευθύνες για όλα τα προβλήματα της χώρας».

Η Γκάμπια αποτελεί το πιο φονταμενταλιστικό μουσουλμανικό κράτος της Αφρικής. Ο δικτάτορας, από το 1994, Yahya Jammeh πέρυσι ισχυρίστηκε ότι είχε βρει μια θεραπεία για το AIDS.

Η Βρετανία και άλλες χώρες ήδη εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες και συνιστούν να αποφεύγεται η δημόσια αλλά και η ιδιωτική εκδήλωση σεξουαλικών προτιμήσεων κατά την παραμονή στη χώρα…

1 thoughts on “μάμα άφρικα

  1. Παράθεμα: SM της ημέρας « grep Alt

Τι είπες;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.