Κατά κανόνα…

… στον πεντακάθαρο, με τρισχιλιετές αίμα, παμπάλαιο κόσμο απαγορεύεται να γνωρίζεις ποιος είναι αυτός που διδάσκει εσένα, ή τα παιδιά σου, ενώ η τεμπελιά υπαγορεύει την απόκρυψη κάθε θέματος εξέτασης ή εργασίας -πού να τρέχουμε να βρίσκουμε καινούρια θέματα του χρόνου (btw, άμα δείτε ποτέ «τράπεζες θεμάτων ανοιχτού τύπου» να με χέσετε…)

Στον μιαρό, από μετανάστες και όχι μόνο, νέο κόσμο, οι φοιτητικές εργασίες μετατρέπονται σε ανοιχτό κώδικα, ενώ ήδη παλεύουμε να κάνουμε την πληθωρικά διαθέσιμη πληροφορία του Ιστού κατανοητή και στη μηχανή, πέρα από τον άνθρωπο…

Κατά τα λοιπά, περιμένω να διαβάσω τη γνώμη μιας περιβόητης κίνησης για ανοιχτά δημόσια δεδομένα (άααουτσσσ…)

3 thoughts on “Κατά κανόνα…

  1. Παράθεμα: Ας ξηλώσουμε κάθε σύνδεσμο σε Εχθρούς της Ελευθερίας « OMADEON

  2. Φίλε Stazybo,
    ίσως κανείς δεν πρόσεξε (ΟΥΤΕ εγώ αρχικά)…
    …το γεγονός ότι εδώ λες (με πολύ λίγα ζουμερά λόγια) ΠΟΛΛΑ άαααλλα πραματάκια,
    ΠΟΛΥ πιο πέρα από το συγκεκριμμένο περιστατικό του… καλαμο-ιππευτή δικηγορίσκου (που τώρα θριαμβολογεί ότι ακόμη και εταρείες υπακούουν στις εντολές του – ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ εμείς οι μικροί και πτωχοί, κλπ).
    Και λες ΤΟΣΑ πράματα ώστε θα άξιζε να αφιερώσω ειδικό επεξηγηματικό ποστ που να ασχολείται με όσα λες. Μιλάς π.χ. για τον επερχόμενο Θαυμαστό Νέο Κόσμο (με την καλή ΚΑΙ με την κακή έννοια) όπου η απόλυτη και άνευ όρων/ορίων διαφάνεια έρχεται σε αντίφαση με τη λαμογιά και τον αυταρχισμό. Μιλάς και για τις νέες τεχνολογίες που δυστυχώς ελάχιστοι εν Ελλάδι κατανοούν ΠΟΣΟ ΣΧΕΤΙΚΕΣ είναι με τις νέες αξίες της Διαφάνειας και της Ανοιχτής Γνώσης, κλπ.

    Δυστυχώς αυτές τις μέρες δουλεύω και ΗΔΗ έχασα πολύτιμο χρόνο με όλα αυτά…
    πάντως ελπίζω ότι όσοι διαβάσουν αυτό το σχόλιο θα… ΞΑΝΑ-διαβάσουν το ποστ σου με άλλο μάτι.
    (ΕΣΤΩ και ελάχιστοι)

    (δεν τσιγκουνεύομαι ΟΥΤΕ στην κριτική και στα μπινελίκια ΟΥΤΕ στους σωσθούς επαίνους για ό,τι ΑΞΙΖΕΙ, όπως ξέρεις…)

    Μου αρέσει!

Τι είπες;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.