What I miss most on wordpress.com; e-mail me my comments

Dear wordpress.com,

I wish you would email me every comment I make on blogs –mine included, together with the respective url, just like you do with other people’s comments when I subscribe to a discussion. It’s funny to be able to track and keep offline other people’s comments, but not my own ones. My comments feature seems useless to me, unless I am missing something there…

Thank you, in advance

PS. Could you do one more thing for me? give me an option to subscribe to comments of any new post I choose; so that I don’t have to make a comment first.

update: OK, I can partly do this by subscribing to each individual post’s comments feed (kudos, AA). But I would still miss any comments made before the initial subscription to the feed (you only get the latest ten items if it’s a brand new feed for Google Reader. Is it different for other aggregators? which one?)

update 2: To cut the long story short, just as we have «Send me site updates», I would like a «Send me comments updates» with a submit button next to it, so that I don’t have to comment first, if I have nothing to say.

18 thoughts on “What I miss most on wordpress.com; e-mail me my comments

  1. Χμμμ, δεν είμαι σίγουρος αν καταλαβαίνω ακριβώς αλλά θα κάνω μια προσπάθεια :-D …Μπορείς απλά να πάρεις το RSS των comments απο ένα post (και να τα groupάρεις όλα μαζί σε ένα folder στον reader μαζί με όλες τις ευκολίες που συνεπάγεται αυτό). Αυτό βέβαια απαιτεί λίγο δουλειά (έχει περισσότερα click απο ένα απλό subscribe) αλλά δεν είναι ανάγκη να περιμένεις να το κάνει το WordPress :-D

    Παράδειγμα: Μπορώ να λάβω όλα τα comments που έγιναν στο προηγούμενο post κι ας μην έχω εγγραφεί. Στο WordPress αυτό το feed είναι κατ’ ευθείαν προσβάσιμο απο το address bar ακόμα και απο τη σελίδα του post, ενώ στο blogger πρέπει να μπέις στην σελίδα των σχολίων οπότε και αλλάζει η «πηγή» του RSS εικονιδίου.

    Μου αρέσει!

      • Και παίρνεις μόνο τα 10 πιο πρόσφατα σχόλια, αν είσαι ο πρώτος που καις το feed αυτό… Όλα τ’ άλλα τα χάνεις. Άρα πρέπει νάχεις το νου σου, μόλις σκάσει ποστ, να πας να κάψεις το comment feed του.

        Μου αρέσει!

  2. Κάτσε γιατί όπως είπα πρίν είμαι λίγο μπερδεμένος :-D

    Απ’ οτι καταλαβαίνω, θέλεις να μπορείς να παρακολουθείς τα σχόλια ενός post χωρίς να είναι ανάγκη να σχολιάσεις πρώτα ώστε να ενεργοποίησεις τα Notifications. Αυτό γίνεται όπως είπαμε με το rss feed.

    Για να πάρεις τα σχόλια απο ΟΛΟ το blog (διατεταγμένα κατα ημερομηνία) μπορείς να ζητήσεις το [BLOG URL]/comments/feed…..όπως εδώ…Τώρα, ο Firefox θα σου δείξει μερικά σχόλια πρίν σε παραπέμψει στην εγγραφή σε κάποιο reader (αυτό παίζει απο feed σε feed δεν ξέρω πώς αποφασίζει πόσα items θα δείξει στο preview) αλλά μόλις μεταφέρεις το feed στον Google Reader (για παράδειγμα) και αρχίσεις να ζητάς παλιότερες εγγραφές («κυλόντας» πρός τα κάτω) θα σου τις φέρει. (Στο Blogger, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αλλά νομίζω οτι δεν την έχει αυτή τη δυνατότητα)

    Μου αρέσει!

    • Διευκρινίζω, πάλι, ότι μιλάμε για το υστερόγραφο του ποστ, όπου, ναι, ζητάω, όπως ακριβώς λες, να μπορώ να παρακολουθήσω τα σχόλια ενός post χωρίς να είναι ανάγκη να σχολιάσω πρώτα ώστε να ενεργοποιήσω τα Notifications (το feed των σχολίων συνολικά για το μπλογκ είναι εξαιρετικά άβολο, δεν με ενδιαφέρει).

      Λέω, λοιπόν, ότι στον Google Reader, τουλάχιστον (χρησιμοποιείς άλλον aggregator, να αντιπαραβάλουμε;), αν είσαι ο πρώτος χρήστης που γράφεσαι σε κάποιο feed -οποιοδήποτε- δεν έχεις πρόσβαση σε όλο το feed αλλά μόνο σε ένα πρόσφατο παράθυρο. Και το api έτσι συμπεριφέρεται, και πρέπει να δώσεις παραμέτρους για να πάρεις χίλια-χίλια τα items μέχρι το πρώτο-πρώτο χρονικά που έκαψε ο πρώτος χρήστης ποτέ.

      Μου αρέσει!

  3. ΟΚ Εξέλαβων (!) :-)

    Έκανα ένα μικρό test με τον Sage και έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά (10 post) και κανένα τρόπο να πάρεις τα πιο παλιά.

    1) Ίσως να χρειάζεται μια μικρή ‘εφαρμογή’ (δεν είναι ανάγκη να ξεκινήσει απο το μηδέν, ίσως για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ένα απλό φίλτρο σε yahoo pipes) για τη χρήση που θέλεις η οποία θα επεξεργάζεται το feed των σχολίων απο όλο το blog και θα σου δίνει τις πληροφορίες που θές. Για παράδειγμα, ένα απλό φίλτρο θα μπορούσε να έχει τις παραμέτρους username, παράθυρο χρόνου (όλα τα post του τάδε χρήστη μέχρι Χ μονάδες χρόνου πίσω). Νομίζω είναι προτιμότερο να γίνει μέσω του feed παρά με αποστολή email notifications πρός όλους τους εγγεγραμένους χρήστες, για όλα τα εγγεγραμένα posts…Θα ανέβαζε το φορτίο του server πολύ γρήγορα.

    2) Αυτό όμως είναι ενδιαφέρον…Το feed είναι ένα XML «αρχείο» ή τέλος πάντων ένα stream που παράγεται εκείνη την ώρα. Ο firefox ή ο aggregator απλά το διαβάζουν και ο aggregator μπορεί να συρράπτει μαζί τα κομμάτια που δεν έχει και να το παρουσιάζει όλο σαν ένα. Ο Google reader όμως πώς μπορεί και πηγαίνει πρός τα πίσω; Δηλαδή, ή που αποθηκεύουν όλα τα feed και έτσι σου δίνουν τη δυνατότητα να ψάξεις πρός τα πίσω απο τις δικές τους αποθηκευμένες ‘συρραφές’ και όχι απο το ίδιο το site που παράγει το feed ή υπάρχουν σε επίπεδο protocol κάποιες παράμετροι που επιτρέπουν στον reader να ζητήσει Χ εγγραφές απο ένα feed (τις οποίες όμως αγνοώ :-/ )…Παρ’ όλα αυτά, το Google Reader API επιστρέφει max 5000 εγγραφές παρ’ όλο που η παράμετρος του μπορεί να πάει μέχρι 9999. Αυτό το όριο τώρα ποιός το θέτει; Η πηγή του feed ή ο Reader?

    Μου αρέσει!

      • OK Stazybo και το 2 ξεκάθαρο. Aπο οτι φαίνεται αυτό το pagination πρέπει να μπήκε πρόσφατα. Έχω κατεβάσει feed μέχρι και 5k items (5.92MB) μονομιάς (χωρίς χρήση continuation). Τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα ήταν τον Αύγουστο 09…μόλις ξαναδοκίμασα το ίδιο query (μόνο με χρήση του n=XXXX)και γύρισε 1000 entries (1.54 MB).

        Μου αρέσει!

        • Μα κι εγώ, όταν έγραφα τα ποστ που σε παρέπεμψα, κατέβαζα μονοκοπανιά μέχρι 10k items… Σε κάθε περίπτωση, αυτά που ζητάω είναι υλοποιήσιμα, υπάρχουν ήδη σε παραλλαγή, και δεν φαίνεται να αλλάζουν το φόρτο στους σέρβερ. Γι αυτό, τα βλέπω ως bugs.

          Μου αρέσει!

  4. Παράθεμα: Tweets that mention What I miss most on wordpress.com; e-mail me my comments « grep Alt -- Topsy.com

  5. Και γω αναρωτιόμουν για ολα αυτά αλλά νομιζα ότι έκανα κάτι λάθος εγώ και δίσταζα να ρωτήσω…:-(

    Μου αρέσει!

Τι είπες;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.