Κουκουζέλη, ορίστε λινκ υπογραμμισμένα

override link css decoration in WP comment blocksΔεν μπορούσα να σε αφήσω παραπονούμενο.

1. Χρησιμοποιείς firefox (γίνεται και στους άλλους browser, αλλά κάνω κήρυγμα) .

2. Φτιάχνεις ένα bookmarklet, άμεσα προσβάσιμο, ως «κουμπί»:

– πάνω στη Bookmarks Bar, δεξί κλικ πάνω σε κάποιο υφιστάμενο, η σε κενό της χώρο, New Bookmark…),

– δίνεις ένα πολύ σύντομο όνομα για οικονομία χώρου, π.χ. l, ή λ, (εκ του links /λινκς)

– δίνεις περιεχόμενο για το Location με copy paste από παρακάτω (χωρίς αναδίπλωση ή επιπλέον κενά):

javascript:styles='.comment-content%20a%20{%20margin-top:%200px;%20margin-right:%200px;%20margin-bottom:%200px;%20margin-left:%200px;%20padding-top:%200px;%20padding-right:%200px;%20padding-bottom:%200px;%20padding-left:%200px;%20color:%20#eeeeee;%20border-bottom-width:%201px;%20border-bottom-style:%20dotted;%20border-bottom-color:%20#eeeeee;%20}';%20newSS%20=%20document.createElement('link');%20newSS.rel%20=%20'stylesheet';%20newSS.href%20=%20'data:text/css,'%20+%20escape(styles);%20document.documentElement.childNodes[0].appendChild(newSS);%20void%200

– Αδιαφορείς για τα άλλα πεδία. Add

 
Ενώ, λοιπόν, βλέπεις σχόλια στο μπλογκ εδώ, για να υπογραμμιστούν όλα τα λινκ μέσα σ’ αυτά, πατάς το κουμπάκι που έφτιαξες. Με επαναφόρτωση της σελίδας επανέρχεται η διακόσμηση του θέματος του wordpress.

Ενημέρωση: Έτοιμο και το script, που κάνει περιττό το bookmarklet, και τα επιπλέον κλικ. Αν έχεις εγκατεστημένη τη μαϊμού πάτησε εδώ και συναίνεσε άφοβα στα περαιτέρω.

21 thoughts on “Κουκουζέλη, ορίστε λινκ υπογραμμισμένα

  1. Προσωπικα θα προτιμούσα μια λύση με το stylish, και όσο το δυνατόν λιγότερο ευάλωτο σε μελλοντικές αλλαγές.

    Π.χ.

    .entry-content a:after, .comment-content a:after {content:url(http://en.wikipedia.org/skins-1.5/monobook/external.png);margin-left:2px}

    Το εικονίδιο δεν ταιριάζει χρωματικά αλλά είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό για το σκοπό αυτό.

    Μου αρέσει!

    • Υπάρχει τρόπος να του πω ότι το στυλ για το #comment-block a θέλω να ισχύει μόνο μέσα στο #commentlist li .comment-content; δεν ασχολήθηκα ποτέ σοβαρά με css.

      Μου αρέσει!

      • Εννοείς να ισχύει μόνο για τα γονικά σχόλια;

        #commentlist > li > .comment-content

        Με το > ορίζεις σχέση παιδιών. Χωρίς σχέση απογόνων, δηλαδή ανεξαρτήτως βάθους.

        Πρόσεξε ότι ο κανόνας θα πρέπει να είναι #commentlist > li > .comment-content a

        Αν βάλεις > πριν το a τότε δεν θα εφαρμοστεί σε λινκ που είναι μέσα σε ένα pre element, π.χ.

        Μου αρέσει!

        • Θέλω να εφαρμόσω το στυλ για τα a επιλεκτικά, μόνο για τα λινκ που είναι μέσα σε elements της κλάσης comment-content, που αντιστοιχεί στο «λεκτικό» περιεχόμενο του κάθε σχολίου. Τώρα αναγκάζομαι να το κάνω πιο «globally», στα elements της «υπερκλάσης» comment-block, με συνέπεια να πειράζω -ενώ δεν θέλω- και το στυλ των λινκ στα προκαταρκτικά όνομα-ημερομηνία, στον αύξοντα αριθμό, και στο «Απάντηση».

          Μου αρέσει!

    • Στην ώρα! Αν αργούσες 3 λεπτά θα έβρισκες την τελική έκδοση του bookmarklet ή του script. Σβήσε (δεξί κλικ στη μαϊμού, manage user scripts, επίλεξε το underline_wordpress_link και πάτησε uninstall) και ξαναβάλε (από το ίδιο link) το ανανεωμένο script, ή διόρθωσε το bookmarklet, για να έχεις διακεκομμένη υπογράμμιση μόνο στα link μέσα στο περιεχόμενο των μηνυμάτων.

      Μου αρέσει!

  2. Πειράζει που έχω αρχισει να βαριεμαι να παρακολουθω κειμενα; Για την ωρα, κανω μουσικες αναζητησεις.. η μουσικη με ξεκουραζει…

    Μου αρέσει!

  3. Πειράζει που δεν τα κατάλαβα όλα; Έστω ότι έχουμε εγκαταστήσει το μαιμουδάκι. Στη λήψη που προτείνεις πατάμε αποθήκευση ή άνοιγμα με; γιατί το κατεβάζει και μετά μου ανοίγει ένα κειμενάκι. Τί το κάνω αυτό; (τώρα θα με πεις χαζή το ξέρω… )

    Μου αρέσει!

    • Δεν έχεις καθόλου άδικο να έχεις απορίες· αλλάζουν και οι συμπεριφορές των διακομιστών με τον καιρό… Λοιπόν, πατώντας στο «εδώ» στην τελευταία γραμμή του ποστ, σου ανοίγει:

      Download Attachment
      Click here to download your attachment.

      Με κλικ στο here, τι κάνει; Αν απλώς σου εμφανίζει ως κείμενο τον κώδικα του σκριπτακίου, χωρίς να σου λέει απάνω «Install»*, τότε τζίφος. Κάνε πίσω και με δεξί κλικ, save as, σώσε το αρχείο underline_wordpress_link.user.js στο δίσκο σου. Μετά, τσίμπα το και σύρτο με τον πόντικά σου μέσα στον firefox, τώρα πρέπει να σου δώσει απάνω στην κίτρινη γραμμή την επιλογή «Install»*, πατάς, συναινείς, έτοιμη…

      Αν υπάρχει πρόβλημα, εδώ είμαστε πάλι.

      * Αν σε ρωτάει πρώτα αν θες να το ανοίξει ως script/page source, συναινείς…

      Μου αρέσει!

  4. κάτι μάλλον δεν κάνω καλά αλλά ήρθαν να με πάρουν. Αν είσαι ακόμα εδώ πιο βράδυ,αλλιώς αύριο.
    Merci encore… :)

    Μου αρέσει!

  5. Λοιπόν τα κατάφερα!!! Εκεί που ήμουν έτοιμη να επαναλάβω το λάθος ξαφνικά το κατάλαβα! Τώρα στο σπίτι σου οι δεσμοί εμφανίζονται υπογραμμισμένοι και αν τους ακουμπήσω κοκκινίζουν!!
    (Τελικά ένα ποτάκι βοηθάει :))

    Μου αρέσει!

Τι είπες;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.