Μην αναρωτιέστε γιατί δεν ποστάρω

(σιγά, δηλαδή, μην αναρωτιέται κανείς, αλλά λέμε…)
Γιατί δεν υπάρχει σωτηρία. Τελεία και παύλα. Σχεδόν πριν ένα χρόνο, παραφράζοντας μα παράφραση, έγραφα ότι μέσα στο Ίντερνετ δεν υπάρχει σωτηρία. Από τότε τι έχει αλλάξει;

Μια συνταξιοδότηση με προαναγγελία «ινστιτούτου», ένα εφετείο που ανάθεμα κι αν βγάλει κάτι, νόμοι μεσαίωνα που παραμένουν, κι ένας φίλος να με αποτελειώνει σήμερα με την έγκυρη εφημερίδα:

Ο ανύπαρκτος Ιταλός αστροναύτης

Κλικ για το πλήρες έγκυρο «άρθρο»…

Τους το σφυρίξανε και το μαζέψανε, με άλλ’ αντ’ άλλων αντικατάσταση, δίχως ντροπές ή συγγνώμες,ούτε γάτα ούτε ζημιά… -μέχρι την επόμενη φορά. Δεκάδες «ενημερωτικοί» ιστότοποι, έγκυροι κι άκυροι, επιμένουν και πρώτη-πρώτη η έγκυρη, απαθανατισμένη.

Αναρωτιέμαι, στη στρατιά των ανύπαρχτων ή των αγνώριστων πάει ο ο Ιταλός αστροναύτης της πολυθρόνας;

2 thoughts on “Μην αναρωτιέστε γιατί δεν ποστάρω

  1. Ρε συ Στάζι, δεν τόπιασα. Δεν είναι αστροναύτης; Τον βρήκα και στην Τέλεγκραφ: http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/05/pictures-of-the-day-5-august-2016/an-amazing-shot-captured-by-ignazio-magnani-using-nasas-hdve-hig/
    Αυτό που ξέρω είναι ότι είχα γραφτεί παλιά στο αντίστοιχο σάιτ της ΝΑΣΑ και τον έβλεπα συχνά, τον διαστημικό σταθμό, με τη σχετική ειδοποίηση.

    Μου αρέσει!

    • Ναι, η τροχιά του Διαστημικού σταθμού, όπως και πολλά άλλα ανοιχτά δεδομένα, παρέχεται από τη NASA, την ESA, κι άλλες διαστημικές υπηρεσίες, και υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές και ιστότοποι που προσφέρουν υπηρεσίες πρόσθετης αξίας από τα δεδομένα αυτά.

      Όχι, δεν είναι αστροναύτης ο κύριος. Ούτε ποτέ το έχει υποστηρίξει ο ίδιος -αλλά ούτε μπαίνει και στον κόπο να διαψεύσει ποτέ τα χιλιάδες σκουπιδοσάιτ και σκουπιδομουμουέ, που τίποτε άλλο δεν κάνουν από το να αντιγράφουν ό,τι κινείται. Και καλά κάνει, και τον φαντάζομαι να γελάει κάτω από τα μουστάκια του. Ένας καλός χομπίστας είναι, που του αρέσουν τα διαστημικά, και προσφέρει δωρεάν το επεξεργασμένο, δευτερογενές υλικό του. Προσωπικά, προτιμώ τον Πέτερ, τον διερμηνέα από το Γκρατς.

      Μου αρέσει!

Τι είπες;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.